• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 4 °C

Kalem Adası 400 milyon liraya satışa çıkarıldı

Kalem Adası 400 milyon liraya satışa çıkarıldı
'Ege'nin Maldivleri' olarak bilinen Kalem Adası, 400 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. Adanın satışı hakkında bilgi veren Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Oradaki masmavi turkuaz rengi hiçbir yerde yok. Hemen bir Türk müşterimiz ortaya çıktı. Adamızın fiyatı 400 Milyon Türk Lirası” dedi.

İzmir'in Dikili ilçesinde, Bademli Köyü'ne yaklaşık 500 metre mesafedeki saklı cennet Kalem Adası, 400 milyon TL’ye satışa çıkarıldı.

Turkuaz mavisi suyu ile 'Ege'nin Maldivleri' olarak anılan Kalem Adası’sının altında jeotermal su olduğu biliniyor. 459 dönümlük Kalem Adası'nın 258 dönümü, 400 milyon Türk Lirası'na satışa çıkarıldı.

“BİZİM BÜTÜN KOYLARIMIZ ÇOK ÇOK DEĞERLİ VE GÜZEL”

Adanın altında jeotermal su bulunduğunu ifade eden Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, ”Kalem Adası ilk kez satışa çıkıyor. Bu aslında çok heyecanda verici bir durum. Ege İzmir Türkiye’nin göz bebeği Dikili’deki Bademli köyüne 500 -600 metre mesafede de bir adadan bahsediyorum. Kuzeyden güneye 1.5 kilometre mesafesi var. Toplamda 459 dönüm. Bizim satılık yerimiz 258 dönüm. Yerimiz de turizm mimarlı. Şahane oteller yapılabilir. Adanın 70 metre altında jeotermal su var. Bu da sıcak su termali. Böyle olunca şifalı bir suyumuzda var. 67 derecede. Bu adaya ekstra değer katmış oluyor. Kalem Adası M.Ö 500 yıllara kadar dayanıyor. O zamanki dönemlerdeki savaşlarda bu adayı almak için ciddi mücadeleler veriliyor. Tarihte 200’den fazla geminin battığı kayıtlarda var. Oradaki masmavi turkuaz rengi hiçbir yerde yok. Bizim bütün koylarımız çok çok değerli ve güzel fakat bu Bademli köyü daha öncesinde Rum köyü olarak biliniyor. O zamanlardaki bir yanardağın patlamasıyla birlikte o mavi denizin turkuaz rengine dönmesi ve o sıcak suyun da ortaya çıkması “ ifadelerini kullandı.

“HEMEN BİR TÜRK MÜŞTERİMİZ ORTAYA ÇIKTI”

Adanın fiyatının 400 Milyon Türk Lirası olduğunu söyleyen Başaran ,“Konum itibari ile Kalem Adası Dikili'nin hemen karşısında yüzerek gidebiliyorsunuz ama hemen karşı kıyısı da Yunanistan’a bağlı Midilli adası. Baktığınızda teknelerin o kadar uğrak yeri ki burası yani her sene yaz kış demeden bütün teknelerin liman aldığı ve uzun soluklu kalıp da denizden faydalandıkları karaya çıktıkları da bir yer. Böyle bir durumda aile hiçbir şekilde satmayı düşünmemiş. Şöyle ki çok talep gelmiş yabancı ve de Türk. Bir gayrimenkul satışı gibi değil aslında ülkemize ait adanın satışı. Öyle olunca da hemen bir Türk müşterimiz ortaya çıktı. Bu işler hemen olmuyor. Jeotermal suyun çıkarımını ben yaparım. Oraya ekleyeceğim şeyler var düşüncelerim var. Diğer taraftan otelci bir ortağı ile bungalovlar oteller. Aslında baktığınızda yapılan bu çalışmalar o adaya da değer katmış olacak” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim