• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

İzzet Ünlü: Denizcilik sektörüne ilgi artıyor

İzzet Ünlü: Denizcilik sektörüne ilgi artıyor
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü, denizciliği ve denizcilik sektörünü başta öğrenciler olmak üzere Antalya halkına daha iyi tanıtmak istediklerini söyledi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü, denizciliği ve denizcilik sektörünü başta öğrenciler olmak üzere Antalya halkına daha iyi tanıtmak istediklerini söyledi.

DTO Antalya Şubesi Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü ve Şube Müdürü Cüneyt Koşu Fettah Tamince Anadolu Denizcilik Lisesi Müdürü Erkan Canan'ı ziyaret etti. Başkan Ahmet Erol'un rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı ziyarette, DTO Heyetini Okul müdürü Erkan Canan, Meslek Denizcilik Alan Şefi Nazif Karaman ve Laboratuar Şefi Mete Osmançelebioğlu karşıladı.

Ziyarette, denizcilik eğitim ve öğretimi ile çalışma hayatında yabancı dilin çok önemli olduğu vurgulandı. Bunun için geleceğin denizcilerinin yabancı dili mutlaka öğrenmeleri gerektiği ifade edildi.

DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ünlü, Antalya'da denizcilik sektörünün çok hızlı geliştiğini ve kalifiye eleman konusunda sıkıntı yaşandığını kaydetti. Ünlü, ‘'Denizciliği ve denizcilik sektörünü ilköğretim okulu öğrencileri başta olmak üzere Antalya halkına daha iyi tanıtmak istiyoruz'' dedi.

DTO Antalya Şubesi Müdürü Cüneyt Koşu da DTO ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca destek olunan ‘'Akdeniz Feneri Projesi'' hakkında bilgi verdi. Deniz kenti olan Antalya'da daha denizi görmeyen öğrencilerin olduğunu ifade eden Koşu, şunları kaydetti:

‘'Akdeniz Feneri Projesi ile öğrencilere denizi tanıtıyoruz. Sektörü anlatıyoruz. Bu proje ile Denizcilik Liselerine öğrenci yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Her hafta belirlediğimiz okuldan 40 ilköğretim okulu öğrencisini liman, marina ve denizcilik kurumlarıyla tanıştırıyoruz. Denizcilikle ilgili bilgiler veriyoruz. Akdeniz Feneri Projesi'ne hafta sonu yeniden başlıyoruz. Fettah Tamince Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne ilgi artıyor. Okulla ilgili bizden de bilgi almak için şubemize gelenler oluyor.''

FTADML Müdürü Erkan Canan ise okulda halen 48'i kız olmak üzere 414 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Okula her geçen yıl daha da fazla ilgi olduğunu belirten Canan, öğrencilere sürekli yabancı dil eğitiminin önemini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Okulda lisan laboratuarı kurulması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Canan, ayrıca okul bünyesinde Biyoloji-Kimya Laboratuarı kurulması ve Ahşap Tekne Yapımı Bölümü 11.sınıflara da eğitim verilmesini hedeflediklerini kaydetti. Canan, denizcilik sektörünü her zaman okulda görmek istediklerini sözlerine ekledi.

DTO Yöneticileri Ünlü ve Koşu daha sonra okuldaki laboratuarlarda ve okul bahçesinde incelemelerde bulundu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Fahri Aksoy
05 Aralık 2012 Çarşamba 21:48
TAKİP EDİYORUZ
Antalya Deniz Tİcaret Odasinin takip eden bir veli olarak tesekkur ediyorum.İnsallah cocuklarimiz hak ettigi yerlere sizlerinde katkilariyla vatana ve millete hayirli bir evlat olarak yetistirmeyi nasip etsin.Fettah beye ve bu okulun yapiminda emegi gecenlere sonsuz tesekkurler.
88.229.193.151
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim