• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

İzmir’e ilk kruvaziyer gemi rezervasyonları gelmeye başladı

İzmir’e ilk kruvaziyer gemi rezervasyonları gelmeye başladı
2023 yılında İzmir’e gelecek kruvaziyer gemileri için ilk rezervasyonlar alındı. 12 Ocak 2023 tarihi itibariyle TCDD İzmir Alsancak Limanı’na 18 sefer yapılacak. Yıl içinde gelecek yeni rezervasyonlarla bu sayı artacak.

İzmir Limanı’na bu yıl gelecek gemiler arasında Seven Seas Splendor, Seven Seas Navigator, Seven Seas Voyager, Seven Seas Mariner, Costa Deliziosa, Norwegian Dawn, Celestyal Crystal,  Marna, Vista, Seabourn Encore, Symphony adlı gemiler yer alıyor.  

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2023 yılının ilk rezervasyonlarının memnuniyet verici olduğunu, bu sayının artarak devam edeceğini açıkladı. 2022’nin kruvaziyer turizminin küresel ölçekte pandemiden çıkış yılı olduğunu dile getiren Öztürk, geçen yıl Türkiye limanlarına 991 gemi ile bir milyondan fazla turist geldiğini hatırlattı. Öztürk, “Geçtiğimiz yıl İzmir’e 27 gemi ile 50 binin üzerinde turist geldi. Kuşadası, Çeşme ve Dikili Limanları ile birlikte bölgemize gelen gemi sayısı 565’e, yolcu sayısı ise 560 bine ulaştı” dedi. 

kruvaziyer-gemi--(3).jpeg

2023'te daha iddialıyız

Türk limanlarının 2023 yılında daha iddialı olduğunu dile getiren Öztürk, Ege Port Kuşadası Limanı’nın bir milyon yolcu hedeflediğini, İzmir Limanı’nın ise geçen yılın çok üzerinde yolcu sayısına ulaşmasını öngördüklerini söyledi.  

Öztürk, “En büyük dileğimiz Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce bitmesi, Karadeniz’e barış ve huzurun gelmesidir. Karadeniz’in dünya kruvaziyer pazarına dönmesi ile Akdeniz pazarı da hareketlenecek, tüm limanlarımızda canlılık yaşanacaktır. İstanbul’a yönelecek gemiler, İzmir’i ve diğer limanlarımızı da doğal olarak rotalarına dahil edeceklerdir. Gerek İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubemiz başta olmak üzere İzmir’deki kuruluşlar, gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tanıtım çalışmalarını etkin şekilde gerçekleştiriyor. Mart ayında Miami’de yapılacak Setrade Cruise Global Fuarı’na katılarak, kruvaziyer operatörleri ile görüşmeler yaparak, İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak üyesi olduğumuz Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği (MedCruise) toplantılarında yer alarak daha fazla gemiyi ve yolcuyu ülkemize getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

kruvaziyer-gemi--(1).jpeg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim