• BIST 10225.48
  • Altın 4303.563
  • Dolar 40.2142
  • Euro 46.6543
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 38 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 32 °C
  • Çanakkale 32 °C

İzmir ve Haydarpaşa Limanlarında Türk Lirası kullanılmaya başlandı

İzmir ve Haydarpaşa Limanlarında Türk Lirası kullanılmaya başlandı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD tarafından işletilen İzmir ve Haydarpaşa limanlarında lira kullanılmaya başlandığını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD tarafından işletilen İzmir ve Haydarpaşa limanlarında verilen hizmetlerde 1 ocak tarihinden itibaren lira kullanılmaya başlandığını açıkladı.

Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, döviz üzerinde yapılan spekülatif hareketlerle ekonominin çökertilmeye çalışıldığı bir dönemde olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, Türk lirasına dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın' çağrısı doğrultusunda yabancı para birimleri karşısında milli paramızı korumak adına başlatılan uygulamaya bakanlığımız uhdesinde bulunan PTT ve TÜRKSAT'tan sonra TCDD de katıldı. Ülke ekonomisine yeni bir katkı sağlamak ve yabancı para birimleri karşısında milli paramızı ve ihracatçılarımızı korumak amacıyla TCDD tarafından işletilen İzmir ve Haydarpaşa limanlarında verilen hizmetlerde 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren Türk Lirası kullanmaya başlandı. Daha önceden İzmir ve Haydarpaşa Limanlarında ABD Doları günlük döviz alış kuru esas alınarak ücretlendirilen tüm liman hizmetlerini 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren, 3,50 ABD Doları üzerinden Türk Lirasına çevirerek yeniden belirlendi." açıklamasında bulundu. 

Ahmet Arslan, döviz kurunda yaşanan dalgalanmalardan liman müşterilerinin olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçildiğini ve ihracatın desteklenmesinin sağlandığını da ekledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim