• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

İzmir Mermer Fuarı’nda QTerminals Antalya standına yoğun ilgi

İzmir Mermer Fuarı’nda QTerminals Antalya standına yoğun ilgi
Bu yıl 28.’si düzenlenen Türkiye doğal taş ihracatının can damarı Marble İzmir Fuarı’nda QTerminals Antalya standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda stant açan tek liman olduklarını belirten QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Firmaların tamamına yakınının mermer ocaklarına mesafesi ve kaliteli operasyon sebebiyle QTerminals Antalya Limanını tercih ettiğini görüyoruz. Gerçekleştirilen işbirliklerinin olumlu yansımalarının Haziran ayında Çin’de yapılacak Xiamen Mermer Fuarından sonra ortaya çıkmasını bekliyoruz. Biz de orada olacağız” dedi.

Bu yıl 28.’si düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda QTerminals Antalya, ilk kez stant açarak yer aldı. Marble İzmir Fuarı’nda stant açan tek liman olan QTerminals Antalya; sektörde faaliyet gösteren ihracatçı, lojistik ve forwarder hizmeti veren firmalar ve konteyner hat temsilcileri ile bir araya geldi. Fuarda yoğun ilgi gören QTerminals Antalya, sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Marble İzmir Fuarı’na katılmaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını belirten QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Firmaların tamamına yakınının mermer ocaklarına mesafesi ve kaliteli operasyon sebebiyle QTerminals Antalya Limanını tercih ettiğini görüyoruz. Gerçekleştirilen iş birliğinin olumlu yansımalarının Haziran ayında yapılacak Xiamen Mermer Fuarından sonra ortaya çıkmasını bekliyoruz. QTerminals Antalya Limanı, tüm hazırlıklarını yaparak Çin’in Xiamen şehrinde gerçekleştirilecek Mermer Fuarında yerini alacak” dedi. 

qta-(1).jpg

Yeni işbirlikleri yolda 

İzmir Mermer Fuarında stant açan tek liman olan QTerminals Antalya; boksit madeni üreticileri, yaş meyve - sebze ihracatçıları, farklı dökme maden ihracatı planlayan firmalarla bir araya gelmiş oldu. QTerminals Antalya; Ispartalı elma üreticilerinin dış ticaret işlerini organize edip firmalarla projeler üzerinden çalışacak. QTerminals Antalya ve firmalar; İzmir Mermer Fuarı sonrasında tekrar görüşme gerçekleştirilmesi yönünde ortak karar aldı.

Fuara yurtdışından büyük ilgi

Önceki yıllarda başta pandemi ve küresel ekonomi nedeniyle düşüş trendine giren doğal taş ihracatı ile ilgili firma görüşleri ve beklentilerin görüşüldüğü etkinlikte özellikle Çin pazarındaki gelişmeler mercek altına alındı. Pandemi nedeni ile geçmiş yıllarda ülkemizi ziyaret edemeyen Çinli firmalar, bu sene İzmir Mermer Fuarı’nda yer aldı. Çinli firmaların yanı sıra Hindistan, İran ve Ortadoğu ülkelerinden firma temsilcilerinin de fuar süresi boyunca ikili görüşmelerde bulunmaları sektörde geleceğe yönelik pozitif beklenti oluşmasını sağladı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim