• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

İZFAŞ Boat Show İzmir'de kapılarını açtı

İZFAŞ Boat Show İzmir'de kapılarını açtı
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve İZFAŞ tarafından düzenlenen Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve  İZFAŞ tarafındandüzenlenen Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, İzmir Liman Başkanı Güven Duran, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk, İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Bilgi, DENTUR (Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Cüncan, YATEF (Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı K. Emrah Erginer ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir'de yine bir ilkin gerçekleştiğini söyleyerek, "İzmir fuarlar kenti diyoruz ve gerçekten son zamanlarda İzmir Büyükşehir Belediyemizin, İzfaş'ın yaptığı çalışmalarla dünyaya damga vuran fuarlar geliştirdik. İlk başladığımız zaman gelinlik, abiye fuarında gerçekten kimsenin bir düşüncesi yoktu ama bugün dünya çapındayız. Bütün dünyaya mal satıyoruz. Bir çok esnafımız bu sayede ayakta. Plastech- Plastik Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı'nı yaptık. Şimdi ikincisini yapacağız, göreceksiniz dünya çapında bir fuar olacak. Zaten Mermer fuarımız ve diğer fuarlarımızın durumu belli. Şimdi Boatshow'u yapıyoruz. Biz yıllarca İzmir Enternasyonal Fuarı'nda gösteriler yapmıştık ama müstakil fuar olarak bugün başladık. Bu bizim için çok önemli. Bir defa İzmir'in kimliğine çok uygun bu fuar.

İzmir her zaman limanı ile gelişmiş bir kent. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı büyük bir çalışma var biliyorsunuz. Kıyı tasarımı. Bu kıyı tasarımı çok büyük bir hızla devam ediyor. Ve İzmir'in geleceğini çizecek bir tasarım. Bu tasarımda da Boatshow'un ciddi bir önemi var. Bu fuarın gelişmemesi için hiçbir sebep yok. Bu fuara ilerde bu iki hol yetmeyebilir. Denizle ve denizcilikle ilgili tüm kurumlar ile biz bu fuarı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Bilgi de, "İzmir'de hepimiz körfezin etrafında yaşıyoruz" diyerek fuarın önemine vurgu yaptı.

5 gün açık kalacak

21-25 Kasım 2012 tarihlerinde açık olacak fuara Ankara, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Uşak ve İzmir olmak üzere 6 il ve 17 ülkeden temsilcilik olarak A.B.D., Almanya, Avusturalya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Kore, Meksika, Tayvan, Tayland, Yunanistan'dan 151 firma katılıyor.

Tekne, yat, ekipman ve aksesuarları, motor ve güç sistemleri, su sporları ve ekipmanları, balıkçılık ve dalış malzemelerinin sergilendiği İzfaş BOATSHOW İZMİR birçok etkinliğe de evsahipliği yapacak. Fuar kapsamında "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, DTO, İzfaş Boatshow İzmir Atatürk Kupası Optimist Takım Yarışması" gerçekleştirilecek.

Fuar süresince organize edilecek söyleşi, panel ve sergiler İzfaş BOATSHOW İZMİR'e farklı bir boyut kazandıracak. Profesyonel, son tüketiciye açık olarak düzenlenen ve giriş ücreti 5 TL olan fuar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

İzfaş BOATSHOW İZMİR Fuarı; İzfaş (İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.) tarafından DENTUR (Deniz Endüstrisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği), DTO (Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi), GMO (TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi), İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği ve İZTO (İzmir Ticaret Odası) destekleriyle organize ediliyor.

boatshow.jpg

 izmir_boatshow_basladii.jpg

boatshow3jpg.jpg

izfas.jpg

izfas1.jpg

izfas2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim