• BIST 9070.69
  • Altın 2877.277
  • Dolar 34.2018
  • Euro 37.5403
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 26 °C

İTÜ DEFAMED Mentorluk ve Etüt Merkezi açıldı

İTÜ DEFAMED Mentorluk ve Etüt Merkezi açıldı
İTÜ DEFAMED tarafından kurulan İTÜ Denizcilik Fakültesi Mentorluk ve Etüt Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) tarafından oluşturulan “Mentorluk ve Etüt Merkezi” düzenlenen törenle açıldı.

Törende İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun yanı sıra Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Kaptan Salih Zeki Çakır, Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Arif Bostan ve Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile birlikte denizcilik STK’ları ile önde gelen denizcilik firmalarının temsilcileri hazır bulundu.

KARDEŞLİĞİN YANSIMASI

İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Ufuk Teker, Mentorluk ve Etüt Merkezi’nin her şeyden önce denizcilik eğitiminin ve mesleğinin vazgeçilmezi olan ağabey/ablalık – kardeşlik duygusunu pekiştireceğinin altını çizdi.

Yurt binasında bulunan merkezde mezunlar ile öğrenci kardeşlerin bir araya geleceğini belirten Teker, “Öğrenci kardeşlerimizin hem mesleki anlamda hem de denizcilik örf ve adetleri açısından ağabey ve ablalarından beslenmelerini bekliyoruz” dedi.

Teker, merkezin aynı zamanda kısa ve uzun stajlar için de öğrenciler ile sektör paydaşları arasında bir buluşma noktası haline geleceğini söyledi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise merkezin aynı zamanda sanal bir laboratuvar haline getirildiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

“SANAL EĞİTİM GEMİSİ DE VAR”

Mentorluk ve Etüt Merkezi’nde Kaptan Leven Şen’in İngiltere’de kurduğu ardından Türkiye’de de yapılanmasını tamamladığı AR-GE firması Orka tarafından hayata geçirilen sanal eğitim gemisi de ücretsiz olarak öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Pandemi döneminde denizcilik sektörünün de dijitalleşmeye hız verdiğini belirten Şen, “Derneğimizin katkısıyla beraber sanal olarak sunduğumuz stant yakın zamanda bütün öğrencilerimizin kişisel bilgisayarlarında da yer alacak” dedi.

Ardından gerçekleşen ve AVS tarafından hazırlanan kahvaltılı toplantıda ise paydaşlar hem denizcilik sektörü hem de denizcilik eğitimi ile ilgili görüşlerini açıklama fırsatı buldular.

MTA SİSMİK YAŞLANDI

Okulun akademik çalışma, proje ve uluslararası çalışmalarda iyi durumda olduğunu belirten İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özcan Arslan, “Denizcilik eğitimi; akademisyen, alt yapı, hoca bütün bunların bileşimi. Alt yapımızı güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz ama denizcilik eğitimi çok maliyetli ve çok çeşitli alt yapılara sahip” dedi.

Okulun eğitim gemisi MTA Sismik’in de 80 yaşını doldurduğunu belirten Özcan, ciddi bir bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Denizcilik eğitimi için büyük önem taşıyan simülatörlerin de sürekli güncel tutulması gerektiğini belirten Özcan, “Bir 130 yıl daha burayı canlı tutacak, yine bu sektörü odak merkezi haline getirecek hale nasıl taşırız bununla ilgili sizlerin görüş, öneri ve katkılarınızı bekliyoruz” dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “DTO’nun katkılarıyla havuzumuz yenileniyor. Şubat sonuna kadar bitmesi hedefleniyor. Tabi depremden dolayı boşalttığımız binamız var. Bazı küçük binalar var derslik olarak kullanılan. Burayı fiziksel anlamda eğitim ve öğretim için nasıl daha iyi hale getirebiliriz buna kafa yoruyoruz. Gerekirse küçük gruplar halinde burada olamayan mezunlarımızı da ziyaret edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, “Fakültemiz bana göre önemli bir sürece girmiştir. Sayın rektörümüz göreve geldiğinden beri fakültemize ilgi göstermektedir. Hemen her ihtiyaç kendisine geldiğinde zaman ayırarak ilgilenip gereğini yapacağı yönünde çalışmaları başlatmaktadır. Yine mezun bir kardeşimizin dekan olması önemli. Mezunlar derneğimizin yeni yönetiminde de bu anlamda fakültemiz ve sektörle eş güdümü sağlayacak çalışmalara hız vermiştir. Bundan sonra fakültemizin eğitim standardını daha yukarı çıkartmamak için hiçbir sebep göremiyorum. Bu asgari müşterekleri sürdürmek lazım. Ötesinde de yine DTO da tarihte olmadığı kadar fakültemize maddi destek sağlamıştır ve bundan sonra da sağlanacağını düşünüyorum. Bu anlamda da oda yönetimimize teşekkür ediyorum.  Bu kaynakların adil paylaştırılması yönünde gayret sarf edilmektedir. Bu da taktire şayandır bunun da zaman içinde neticelerini inşallah göreceğiz” dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, “Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü olarak fakültemiz dekanımızla, hocalarımızla neler yapabileceğimizi sürekli konuşuyoruz. Staj gemisi yapılır inşallah ama yapılana kadar olan süreçte kısa dönemde neler yapabiliriz diye konuştuk. Ayrıca işletmeye başladığımız Ulusal Deniz Emniyeti Merkezi’mizde de amaçlarımızdan biri de akademik çalışmalara ve öğrencilerimizin eğitimine katık sunmak. Orada bir simülatör merkezi kurduk. Burada öncelikle tabi kendi personelimizin eğitimi alıyor ama ağırlıklı olarak dışarıya da hizmet verebileceğiz. VTS, kılavuzluk, römorkör kaptanı ve gemi kaptanının aynı anda aynı ortamda buluşabileceği bir simülatör ortamı oluşturuldu. Bu ay içinde de hizmete başlayacak inşallah. Bu anlamda da sektörün ve sektöre katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bundan sonra da her türlü elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bildiririz” açıklamasında bulundu.

mentorluk-ve-etut-merkezi-1.jpgmentorluk-ve-etut-merkezi-2.jpgmentorluk-ve-etut-merkezi-3.jpgmentorluk-ve-etut-merkezi-4.jpgmentorluk-ve-etut-merkezi-5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim