• BIST 10158.63
  • Altın 2471.056
  • Dolar 32.1938
  • Euro 35.061
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 15 °C

İtalya’nın yeni nesil U212NFS denizaltısının inşası başladı

İtalya’nın yeni nesil U212NFS denizaltısının inşası başladı
İtalyan gemi yapımcısı Fincantieri, İtalyan Donanması’nın U212NFS (Yakın Gelecek Denizaltı) satın alma programı kapsamında 2 yeni nesil denizaltıdan ilkinin üretimine başladı.

İlgili hizmet içi desteği öngören program, 2 ek ünitenin yanı sıra bir eğitim merkezi oluşturulması seçeneğini içeren, yaşam yönetimi ve risk yönetimi yoluyla en yenilikçi yönetim prosedürleri doğrultusunda OCCAR (Conjointe de Cooperation en matiere d’Armement, uluslararası ortak silahlanma işbirliği örgütü) liderliğinde yürütülüyor.

Proje, Alman Thyssenkrupp Marine Systems ile iş birliği içinde yürütülen ve Fincantieri tarafından teslim edilen İtalya için “Todaro”, “Scirè”, “Venuti” ve “Romei” olmak üzere 4 denizaltının ve Almanya için 6 denizaltının üretilmesiyle 2006 ile 2017 arasında gerçekleşen U212A programının bir evrimidir. Havadan bağımsız tahrikli denizaltıların teknolojik içeriği, savaş sonrası dönemde nükleer ve konvansiyonel gemiler arasındaki denge değişimini belirlemede önemli rol oynadı.

Yeni denizaltılar, tamamı Fincantieri tarafından bağımsız olarak geliştirilecek olan önemli tasarım değişiklikleriyle son derece yenilikçi olacak. 2027 ve 2029’da ilk iki teslimatı öngören U212NFS programı, sualtı operasyonlarının gelecekteki karmaşık senaryolarını ve 4 “Sauro” sınıfı denizaltının operasyonel ömrünü dikkate alarak yeterli sualtı mekansal gözetim ve kontrol kapasitesi sağlama ihtiyacına yanıt veriyor. Bunun yanında Fincantieri’nin edindiği stratejik ve yenilikçi endüstriyel bilgi birikimini desteklemeyi ve daha da geliştirmeyi, ayrıca şirketin ve tedarik zincirinin, büyük endüstrilerin ve sektörün küçük ve orta ölçekli işletmelerinin elde ettiği teknolojik liderliği konsolide etmeyi ve İtalyan endüstrileri tarafından geliştirilen teknolojik olarak gelişmiş bileşen parçalarının gemide bulunması amaçlanıyor. Defence Türrk’ün haberine göre, denizaltılar, İtalya’nın katıldığı en önemli ittifaklar olan NATO ve AB çerçevesinde, ulusal çıkarları ve toplu savunmayı koruyarak, toplum yararına günlük olarak birçok farklı görevi yerine getiriyor. Bunlar, tamamen askeri görevlerden, seyrüsefer özgürlüğü, korsanlıkla mücadele, enerji tedarik yollarının güvenli tutulması (deniz yatağı kaynaklarının veya su altı altyapısının varlığı nedeniyle), uluslararası hukuka uyulması, terörle mücadele, dış sınırların savunulması ile ilgili operasyonlara kadar uzanıyor. Denizaltılar, deniz ekosistemlerini korumakla kalmayıp temel açık deniz ve su altı altyapısı da dahil olmak üzere deniz altyapısını da koruyor.

denizalti-1-005.jpgdenizalti-2-004.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim