• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

İstanbul’da 50 iskelede büyük onarım başlıyor

İstanbul’da 50 iskelede büyük onarım başlıyor
İBB, İstanbul genelinde 50 iskelede tadilat ve bakım çalışması için 26 Mart’ta ihaleye çıkıyor. İhale için hazırlanan dosyada yer alan bilgiler, iskelelerin tehlike saçtığını da ortaya koyuyor. Bakım işlerinin 300 günde tamamlanması planlanıyor.

İstanbul genelinde 50 iskelede tadilat ve bakım çalışması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkıyor. İhale için hazırlanan dosyada yer alan bilgiler İstanbul’daki iskelelerin tehlike saçtığını da ortaya koydu.

İskelelerin büyük kısmında yangın tüplerinin son kullanma tarihi geçmiş ve yangın alarm sistemleri arızalı. İskelelerin çoğunun da çatısı su akıtıyor ve kanal sorunları nedeniyle yağışlı havalarda su basıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tesisler Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 50 adet iskelede yapılacak tadilat, bakım ve onarım için 26 Mart 2019 tarihinde ihale düzenleyecek.

156 iş kaleminden oluşan bakım işlerinin 300 günde tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar kapsamında tüm iskelelerde tehlike taşıyan elektrik tesisatları ve bayrak direkleri yenilenecek. Sözcü’de yer alan habere göre, ihale dosyasında yer alan “Yapılacak İşler Listesi”nde sıralanan arızalar oldukça ilginç bir tabloyu da ortaya koyuyor. Buna göre İstanbul'daki iskeleler resmen dökülüyor. Listede yer alan dikkat çekici birkaç örnek şöyle:

KOLONLORDA ÇATLAMA VAR

Beşiktaş Kadıköy İskelesi'nde gemi ile kara arasında açıklık bulunuyor ve yolcu girişindeki zemin taşı yerinden çıkmış durumda. Eski Kadıköy iskelesinde Beşiktaş salonunun kolonlarında çatlama var. Yeni Kadıköy iskelesinin tavanı bir çok yerinden su akıtıyor.

untitled-20-069.jpg

YANGIN ALARMI “ALARM” VERİYOR

Bostancı İskelesi'nde de salonun tavanı su akıtıyor, oluklar kırık. Çengelköy İskelesi'nde yangın alarm sistemi devamlı alarm veriyor. Eminönü'ndeki Boğaz hattı iskelesinin yolcu çıkış kapısı iple tutturuluyor, yangın tüplerinin kullanım süresi de dolmuş.

Eminönü Haliç İskelesi'nde de yangın tüplerinin kullanım süresi geçmiş durumda ve korkuluklar kırık. Eminönü Üsküdar iskelesinde de yangın alarmı sistemi arızalı. Kanlıca iskelesinde yangın alarmı çalışmıyor ve yağışlı havalarda tavandan su geliyor. Kınalıada iskelesinde de yangın alarmı çalışmıyor.

untitled-19-073.jpg

HAYDARPAŞA'DA VANA YOK

Eminönü Kadıköy ile Haydarpaşa iskelelerinde gemilerin su alabileceği vana bulunmuyor. Hasköy iskelesinin salonuna yağışlı havalarda su giriyor. Heybeliada iskelesinin yolcu çıkışında sac çürümüş ve delinmiş, yangın tüpü de boş.

İstinye iskelesinde kanal taştığı için salona su giriyor. Üsküdar Eminönü iskelesini, mazgalların yetersiz olması nedeniyle su basıyor.

untitled-21-059.jpguntitled-22-065.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim