• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 19 °C

İstanbul Turizm Ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Turizm Ödülleri sahiplerini buldu
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen ''İstanbul Turizm Ödülleri'', İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'ndaki törenle sahiplerini buldu.

"İstanbul Turizm Ödülleri" sahiplerini buldu

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen ''İstanbul Turizm Ödülleri'', İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'ndaki törenle sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yeni kongre merkezleri yaparak, İstanbul'u kültür ve kongre turizminin merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Törende konuşan Bakan Günay, İstanbul'a hizmet etmenin dünyanın en güzel duygularından biri olduğunu söyledi. İstanbul'a, vatana ve insanlığa hizmet etmenin, bir anlamda ibadetle eşdeğer olduğunu dile getiren Günay, İstanbul ile ilgili yaptıkları güzel çalışmaların karşılık görmeye başladığını anlattı.

Günay, dünyada ekonomik krizin yaşandığı böyle bir ortamda turizmde dünya ortalamasının çok üstünde bir artış sağladıklarını ifade ederek, Fransa, İspanya, Almanya ve Yunanistan gibi dünya turizminin önde gelen ülkeleri turizmde eksi rakamlarda bulunurken, Türkiye'nin Eylül ayı sonu itibariyle artı 1,41 rakamını yakaladığını kaydetti. Bu rakamın yakalanmasında İstanbul'un çok büyük payı olduğunu ifade eden Günay, geçen yıl İstanbul'a 7,5 milyon turist geldiğini, hedeflerinin 2010 yılında 10 milyon turisti ağırlamak olduğunu belirtti. Bakan Günay, ''Yeni kongre merkezleri yaparak, İstanbul'u kültür ve kongre turizminin merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. İstanbul'u kongre turizminde ilk 10'a sokmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili de bir tarih ve medeniyet kenti olan İstanbul'un Türkiye'nin bir özeti ve merkezi olduğunu söyledi. Amaçlarının, İstanbul turizmini hızlı bir şekilde geliştirmek olduğunu vurgulayan Bilgili, İstanbul'a gelen turist sayısında artış olduğunu anlattı. Bilgili, İstanbul'u kültür ve tarih potansiyeline uygun olarak konumlandırmaya çalıştıklarını ve projelerini bu yönde hazırlamaya gayret ettiklerini kaydetti.

İstanbul turizminde bir değer yaratmak amacıyla geçen yıl vermeye başladıkları ''İstanbul Turizm Ödülleri''nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini dile getiren Bilgili, ödüle layık görülenlerin, konusunda uzman kişilerden oluşan seçici kurul tarafından belirlendiğini söyledi.

ÖDÜLLER

Tören, Ankara Devlet Operası ve Balesi sanatçılarının verdiği konserle başladı. Konserin sonunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile davetliler sanatçıları ayakta alkışladı. Törende, ''Etkinlik'' dalında ödüle değer görülen Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer'e ödülünü, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan verdi. Suna ve İnan Kıraç, ''Onur Ödülü''ne layık görülürken, İnan Kıraç, ödülünü Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın elinden aldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, ''Özel Ödül''e değer görülen THY Genel Müdürü Temel Kotil adına Mahmut Kahraman'a ödülü verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise ''Yaratıcı Proje'' dalında Nedret Butler'e ödülünü sundu. Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, turizme katkılarından dolayı Başbakan Erdoğan'a şükran plaketi verdi. Törene, turizm, iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

www.DenizHaber.Net

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim