• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

İstanbul Boğazı'ndaki balıkçı tekneleri denetlendi

İstanbul Boğazı'ndaki balıkçı tekneleri denetlendi
İstanbul Boğazı'nda avlanan balıkçı teknelerine gece saatlerinde denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde tekne ve çalışanların evrakı incelendi, avlanan balıkların boyu ölçüldü.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İBB Zabıta Daire Başkanlığı ve Deniz Zabıta Amirliği ekipleri, İstanbul'daki balıkçı teknelerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Teknelerin ve çalışanların evraklarını inceleyen ekipler, balık boylarını da kontrol etti.

Öte yandan balıkçı teknelerinin 24 metre derinlik kuralına uyup uymadığı da denetlendi.

 "DENİZDE ZAMAN, BOY VE YER YASAKLARINA DİKKAT EDİYORUZ"

Ekiplerle birlikte sık sık denetimlere katıldığını belirten İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Bizler denizde zaman, boy ve yer yasaklarına dikkat ediyoruz. Bugüne kadar 15 bin 900 denetim uyguladık. 523 kişiye 1 milyon 150 bin civarında idari para cezası uygulandı. Burada yer yasağı dediğimiz İstanbul Boğazı'nda bazı kapalı bölgelerde balıkçılık yapıp yapmadıklarına bakıyoruz. Gemilerin geçiş güzergahında avcılık yasak biliyorsunuz. Bunun kontrolünü yapıyoruz. Yaptığımız kontrolleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi ve Deniz Zabıtası ile yapıyoruz. Burada yer yasağı, dediğim gibi adalar bölgesinde bazı bölgeler yasak, deniz trafiğinin olduğu bölgeler yasak bir de 24 metrenin daha derin noktalarında avcılık yapabiliyorlar. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Belirli bir alanda yoğunlaşmasının bir sebebi var. Biliyorsunuz balıklar göç balığı. Lüfer de hamsi de istavrit de göç balığı. Buradan boğazdan göç ederek aşağıya doğru gidiyorlar. Biz 24 metrenin daha derin noktalarında avcılık yapıp yapmadıklarına çok dikkat ediyoruz" dedi.

 "24 METRENİN DAHA SIĞ NOKTASINDA AVCILIK YAPANLARI TESPİT EDİYORUZ"

Kendileri sahada olmasa bile sistemler üzerinden kontrollerin yapıldığını belirten Karaca, “Sadece avcılık esnasında değil, balıkçılık izleme sistemimiz var. Bu sistem sürekli olarak kontrol altında tutuyor. Aynı zamanda yine Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın gece görüş özelliği olan drone ile de denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. 24 metrenin daha sığ noktasında avcılık yaptıklarında tespit ediyoruz zaten. Kameraya alıyoruz. O anda orada olmasak dahi o kamera görüntüleri ile idari işlemi uyguluyoruz" açıklamasında bulundu.

bogaz_3-001.jpgbogaz_2-003.jpgbogaz_1-003.jpg

 DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim