• BIST 5.114,97
  • Altın 1319.391
  • Dolar 21.0826
  • Euro 22.5516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

İsrail, Hamas'a Güney Kıbrıs’a liman kurmayı teklif etti

İsrail, Hamas'a Güney Kıbrıs’a liman kurmayı teklif etti
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas'ın elindeki İsrail askerlerini iade etmesi durumunda abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaşanan insani krizin hafifletilmesi için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde liman inşa edebileceklerini söyledi.

İsrail’in Kanal 2 televizyonunun haberine göre İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas'ın elinde tuttuğu İsrail askerlerini ülkelerine iade etmesi şartıyla Gazze için İsrail kontrolünde Güney Kıbrıs’ta bir liman kurulacağını söyledi.

Haberde, söz konusu limanın Gazze'deki insani durumun iyileşmesi için inşa edileceğine vurgu yapılarak, Liberman’ın geçen hafta cuma günü Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin başkentinde Yunanistan Savunma Panos Kammenosve ve Rum Savunma Bakanı Savvas Angelides ile bir araya geldiği hatırlatıldı.

Liberman 10 Haziran’da İsrail'in Yediot Ahronot gazetesine verdiği mülakatta, Hamas'ın elinde tuttuğu İsrail askerlerini ülkelerine iade etmemesi durumunda İsrail'in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı hafifletmeyeceğini söylemişti.

HAMAS'IN ŞARTI FİLİSTİNLİ TUTUKLULARIN BIRAKILMASI

Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Filistinli örgüt Hamas daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail'in hapishanelerindeki bazı Filistinli tutuklular bırakılmadan, İsrail ile esir değişimi görüşmelerinin gerçekleşmeyeceğini belirtmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim