• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

İsrail askeri Estelle'de 6 aktivisti yaraladı

İsrail askeri Estelle'de 6 aktivisti yaraladı
İsrail donanmasının müdahale ettiği Estelle gemisindeki Yunan aktivist Lukas Stamellos, silahlı İsrail askerlerinin elektrik şok cihazı ile gemideki 6 kişiyi yaraladığını ileri sürdü.

İsrail donanmasının müdahale ettiği Estelle gemisindeki Yunan aktivist Lukas Stamellos, silahlı İsrail askerlerinin elektrik şok cihazı ile gemideki 6 kişiyi yaraladığını ileri sürdü.

Yunan aktivist Stamellos, cumartesi sabahı saat 8 civarında İsrail donanmasını gördüklerini, ilk olarak saat 11 civarında telsizle irtibata geçtiklerini belirterek "Telsizden yasak bölgeye girdiğimizi, kaptanın yolcuların güvenliğinden sorumlu olacağını, durmazsak hayatımızın tehlikeye gireceğini söylediler" dedi.

Stamellos İsrail'in, Estelle gemisinin rotasını geri çevirmelerini istediklerini, kısa süre sonra 5 askeri botun gemiye yaklaşarak çıktığını ifade etti.

"Ship to Gaza" organizasyonunu üyesi bilgisayar teknisyeni Stamellos, İsrail askerlerinin gemiye ilk çıktığında bir şey yapmadıklarını, fakat daha sonra elektrik şok cihazı kullandıklarını, gemideki 6 kişinin yaralandığını söyledi.

Geminin kontrolünü ele geçirdikten sonra bütün kişisel eşyalarına ve hafıza kartlarına el koyulduğunu, ancak İsrail askerleri gemiye çıkmadan önce gönderdikleri görüntülerin şu an ellerinde olduğunu belirtti.

İsrail'in gemiye müdahalesinin hemen öncesindeki çekilen görüntülerde silahlı İsrail askerlerinin askeri botlarda gemiye çıkmak için beklediği açıkça görülüyor. Aktivistlerin güvertede can yelekleri ile beklediği, gemiye yaklaşan İsrail hücum botunun üzerinde merdiven, ağır silahlar ve teçhizatlar olduğu görülüyor.

-Yunan vatandaşları döndü-

Avrupa ülkelerinin parlamento üyelerine, yöneticilerine ve uluslararası kamuoyuna seslenen Atinalı aktivist, "bir şeyler yapmalarını beklediklerini" söyledi.

Tameldos, Estelle gemisi ile Gazze'ye gitmeye ne zaman karar verdiğinin sorulması üzerine, 2010 yılında diğer gemiler yola çıktığında kendisinin de Gazze'deki insanlara yardım etmek istediğini ifade etti.

Gemideki bütün Yunan vatandaşların döndüğünü, 3 İsrailli aktivistin İsrail askerlerince tutuklandığını ve 10'a yakın İsveçli aktivistin de bir gün sonra serbest bırakılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Gazze'ye yönelik ambargoyu kırmak ve bölgeye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Estelle gemisine, İsrail donanması müdahale ederek Aşdod Limanı'na getirmiş, gemideki aktivistlerin sınırdışı edileceği açıklanmıştı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim