• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

İSPARK tekne parklarla gelirini artırıyor

İSPARK tekne parklarla gelirini artırıyor
Boğaz'da uygun noktalarda 8 tekne park daha yapmak için çalışmalarını hızlandıran İSPARK, bu alanda gelirlerini ciddi oranda artırmayı hedefliyor.

İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), kent genelindeki otoparklarda 7 yılda yaklaşık 1 milyar lirayı kayıt altına aldı.

İSPARK, İstanbul'da illegal şekilde işletilen otoparkları tek elden yönetip gelirlerini kayıt altına almak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak 2005 yılında kuruldu.

İSPARK, 7 yılda yaklaşık 1 milyar lirayı devletin kasasına koydu. Kent genelinde 500 noktada bulunan İSPARK, günlük 100 bin parklanma işlemi gerçekleştiriyor, aylık 3 milyon, yıllık ise 40 milyon işlem yapıyor.

Günlük cirosu 500 bin lira, aylık cirosu ise yaklaşık 15 milyon lira olan İSPARK'ın işletmeye alınan marina projeleriyle de bu gelirlerini artırması hedefleniyor.

Otopark hizmetini 2 bin 500 kişilik bir ekiple veren İSPARK, yerli ve yabancı şirketlerin de ilgi odağı oldu. Kurulduğu günden bu yana aralarında Dexia ve Fortis'in de bulunduğu finans yatırım şirketleri kurumu ziyaret ederek ortak proje geliştirmek için işbirliği teklifinde bulundu. İSPARK halen yerli ve yabancı yatırımcılarla danışmanlık, işletme, modernizasyon ve otopark yapımı konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

-4 milyar Avro değer biçildi-

Çalışmalarıyla yurt dışındaki kentlere de model olan İSPARK, Pakistan'ın Lahor, Mısır'ın İskenderiye, Arnavutluk'un Tiran şehirlerinin de aralarında bulunduğu birçok şehirde parklanma ve akıllı otopark sistemleri alanında danışmanlık hizmeti veriyor.

Dünyaca ünlü yabancı şirketler tarafından yapılan araştırmada 4 milyar Avro değer biçildiği ifade edilen İSPARK, farklı alanlarda büyüyen bir şirket olarak da örnek gösteriliyor.İSPARK, otopark, taksi ve minibüs durak işletmeciliği ve heliport gelirlerinin yanı sıra İstinye ve Tarabya tekne parklarından da gelir elde ediyor. Boğaz'da uygun noktalarda 8 tekne park daha yapmak için çalışmalarını hızlandıran İSPARK, bu alanda gelirlerini ciddi oranda artırmayı hedefliyor.

Gelirlerini personel istihdamı ve yeni otopark projeleriyle İstanbul halkına yatırım olarak döndüren İSPARK'ta kesilen her fişin yüzde 20'si Kurumlar Vergisi'ne, yüzde 18'i KDV'ye, yüzde 25'i Belediyeler Payı'na ödeniyor, kalan kısım ise personel ücreti, otopark yatırımı, kayıt dışının kayıt içine alınması, personel gelir vergisi ve personel sigorta primi olarak aktarılıyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ali kaya
25 Aralık 2012 Salı 21:31
limanlar
bencede istanbul sadece avrupa kıtasında değil anadolu kıtasında da limanları mevcut olan ilimiz dir lütfen pendiğe kadar tüm bölge deki limanlar sürekli denetlensin ispark anadolu kıtasınada baksın lütfen selamlar
85.103.172.133
husamettin canbilen
25 Aralık 2012 Salı 13:46
Balikci barinaklari ne is yapar_
sayin Istanbul Belediyesi yetkilileri. Kadikoyden Tuzlaya kadar olan alandaki balikci barinagi ve adalardaki balikci barinaklari ve kooperatif adi altindaki yerlerin gelir ve yaptiklari isleri denetleyin ne goreceksiniz acaba____
95.144.109.55
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim