• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

İskoçya, limanlarını kruvaziyer gemilerine kapattı

İskoçya, limanlarını kruvaziyer gemilerine kapattı
İskoçya, COVID-19'u kontrol altına alma çabalarında kaydedilen ilerlemeye rağmen limanlarını büyük yolcu gemilerine kapalı tutmaya karar verdiğini duyurdu. İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, genel durumu hala kırılgan olarak nitelendirerek "Tüm bu işaretler çok olumlu olsa da, sürekli dikkatli olunması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

İskoç Hükümeti, gemi seferlerinin ancak tüm İskoçya'nın 0-4 ölçeğinde "birinci seviyeye" ulaştığında yeniden başlatılmasına izin verileceğine dair karar verdi. Kruvaziyer gemilerinin uğrak yaptığı Greenock Limanı’nın bulunduğu ilçe şu anda birinci seviyedeyken, İskoçya'nın bazı kısımlarının ikinci seviyede kaldığı ve seyahat için hala bazı kısıtlamaların olduğu biliniyor.

İskoçya'nın seyahat sektörünü temsil eden İskoç Yolcu Acenteleri Derneği (SPAA), İskoçya'daki limanları ziyaret eden veya İskoçya'ya yolcu taşıyan gemilerin geri dönüşünün reddedilmesini ve bunun potansiyel etkisini kınayan bir bildiri yayınladı.

İlk ETKİLENEN MSC VIRTUOSA GEMİSİ OLDU

Bu durumdan etkilenen ilk yolcu gemisi, Southampton'dan kısa seferlere başladıktan sonra bu hafta Britanya Adaları çevresinde ilk seferini yapacak olan ve Greenock Limanı’na uğrak yapmayı planlayan MSC Cruises'ın MSC Virtuosa isimli kruvaziyer gemisi oldu. Normal kapasitesi 6 bin yolcusu olan kruvaziyer gemisi, İngiliz hükümetinin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle şu anda yaklaşık 900 yolcu ile sefer yapıyor. SPAA, yolcuların dörtte üçünün ve MSC mürettebatının COVID-19'a karşı tamamen aşılanmış olduğunu ve yolcu gemisinde yolcular ve mürettebat için COVID-19 testi ve diğer önlemlerin uyguladığını belirtti.

Southampton, Liverpool, Greenock, Belfast ve Portland Adası arasında 7 günlük bir döngüde seyir yapan MSC Virtuosa isimli kruvaziyer gemisinin bugün yaklaşık 10 saatlik bir mola için Greenock'a varması planlanmıştı. SPAA, yaklaşık 300 yolcunun geziler için karaya çıkmasının yanı sıra bazı yolcuların inmesi ve diğerlerinin İskoçya'dan binmesinin beklendiğini bildirmişti.

SPAA, MSC'nin yolculara "En son İskoç Hükümeti Covid-19 kısıtlamaları ve düzenlemeleri nedeniyle Greenock'un liman seferinin iptal edildiğini size bildirdiğimiz için üzgünüz. Bu karar İskoç Hükümeti tarafından alınmıştır ve bizim kontrolümüz dışındadır” şeklinde bir bildiri yayınladığını açıkladı.

İskoçya'daki seyahat acentelerine de Greenock'tan 16 ve 23 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek diğer seferlerin de iptal edildiği bilgisi verildi.

İskoç Yolcu Acenteleri Birliği (SPAA) Başkanı Joanne Dooey, “Liverpool'daki gemi seferlerine katılan İskoç yolcuların kendi ülkelerine ayak basmalarının yasak olduğu bir durumla karşı karşıyayız. İskoç Hükümeti, ülkenin sınırlarını karayolu seyahati dışında herhangi bir şeye fiilen kapattı. İroni şu ki, bu yolculardan herhangi biri bir arabaya binip Southampton'dan Inverclyde'ye test, sınır kontrolü veya aşı olmadan gidebiliyor'' ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim