• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

İskenderun'dan Hayfa'ya Ro-Ro seferi

İskenderun'dan Hayfa'ya Ro-Ro seferi
Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanmasının ardından büyük sıkıntıyaşayan nakliyecilerin sıkıntılarını gidermek için İskenderun'dan İsrail'e ro-ro seferleri başladı

Hatay'ın İskenderun Limanı'ndan İsrail'e ilk kez ticari gemi seferleri başlatıldı. Seferlerin başlatılması nedeniyle İskenderun Limanı'nda düzenlenen törene Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Sisa Denizcilik Şirketi Genel Müdürü Bülent İpek ile davetliler katıldı.

Sisa Denizcilik tarafından İskenderun Limakport Limanı'nda, Türkiye'den ilk defa İsrail'i gemi gönderileceğini belirten Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Suriye'de yaşanan olumsuzluklardan sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapatıldığını hatırlattı. İstanbul'dan sonra en büyük TIR filosuna sahip olan Hatay'da nakliyecilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanmasının ardından büyük sıkıntı yaşadığını belirten Mardinli, bu sıkıntıları gidermek için İskenderun'da ro-ro seferlerinin başlatıldığını söyledi.

DAHA GÜVENLİ VE EKONOMİK

İlk olarak Mısır'ın Port Said Limanı üzerinden yapılan seferler sonrasında nakliyecilerin sıkıntılarının bir nebze olsun azaldığını kaydeden Mardinli, "Artık nakliyecilerimiz 5 yıldızlı otel konforunda seyahat ediyorlar. Mısır'ın ardından İsrail'e ro-ro seferlerinin başlaması sevindirici. Daha güvenli yolculuk ve seferler yapılıyor. Suriye'deki sıkıntılar giderilse bile bu seferler devam edecek. Çünkü nakliyeciler daha ekonomik, daha az zamanda yüklerini istenilen bölgelere ve ülkelere ulaştırabiliyor" dedi.

TÜRKİYE İLE İSRAİL DENİZDEN BİRBİRİNE BAĞLANDI

Sisa Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek de tarihi bir ana tanıklık ettiklerini, ro-ro seferlerinin başlamasıyla Türkiye ile İsrail'in denizden birbirine bağlandığını kaydetti. Mısır'a giden gemilerin 3-4 gün sürede bu ülkeye ulaştığını belirten İpek, "Bu geminin transit süresi ise 12 saattir. Bu yöntem Ürdün'e varmanın en kısa yoludur. Gemilerle giden TIR'lar, Haya'dan sadece 74 kilometre sonra Ürdün'e ulaşabilecek. Bu sadece nakliyecilere değil yaş sebze ve meyve ihracatı yapanlara da kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sisa Denizcilik tarafından Yunanistan'dan kiralanan Ariadne gemisinin kurdelesi kesilerek seferler başlatıldı. Vali Yardımcısı ve beraberindeki heyet, sefere çıkacak gemiyi gezerek yolcular ve TIR şoförleri ile görüştüler. TIR'ların yüklenmesinin ardından gemi, İsrail'e gitmek üzere İskenderun Limanı'ndan ayrıldı.

ariadne_gemisi_0.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim