• BIST 14235.83
  • Altın 6709.84
  • Dolar 48.6373
  • Euro 56.1384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

İskenderun Limakport’ta 'Takip Sistemi' uygulaması başladı

İskenderun Limakport’ta 'Takip Sistemi' uygulaması başladı
Hatay'ın İskenderun Limakport, Konteyner ve Liman Takip Sistemi uygulamasını hayata geçirildiği belirtildi.

İskenderun Limakport’ta yeni devreye alınan sistemle gümrük idaresinin sistemleri ve liman işletmesinin sistemleri entegre edilerek gümrük denetimlerinin etkinliği artırılacak, limana gelen-giden konteynerlerin, liman içi hareketleri dahil olmak üzere etkin bir şekilde izlenmesi ve sağlıklı istatistik üretilmesi mümkün hale gelecek. Ayrıca gümrük idaresinin otomasyon sistemleriyle limanların otomasyon sistemlerinin entegre edilmesinin önemli bir çok katkıları olacak.

BELGE SAHTECİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Limakport İskenderun’da bu sistemin hayata geçirilmesi ile insan hataları ortadan kaldırılmış olacak. Kontrollerin etkinliği artırılarak işlem süresi kısalacak. Belge sahteciliğinin de önüne geçilmiş olacak. Böylelikle başvuru, belge, kontrol ve izinler standart hale getirilerek izlenilebilirliğin arttırılmasına imkan tanınıyor.

Birçok kolaylığı bünyesinde barındıran yeni Takip Sistemi ile Limakport İskenderun Limanı'nda firmaların işlem maliyetleri düşürülerek, uluslararası rekabet gücü artacak. Ayrıca kağıtsız beyanname uygulamaları için ortam sağlanmış olacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim