• BIST 10999.92
  • Altın 5772.121
  • Dolar 42.5221
  • Euro 49.5832
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

İngiltere’den, Rusya'nın enerji sektörüne yönelik yeni yaptırım

İngiltere’den, Rusya'nın enerji sektörüne yönelik yeni yaptırım
İngiltere, Rusya'nın en büyük iki enerji şirketlerinden Rosneft ve Lukoil dahil olmak üzere enerji sektörüne yönelik 90 yeni yaptırım açıkladı.

İngiltere,  Rusya'nın en büyük enerji şirketlerinden Rosneft ve Lukoil dahil olmak üzere enerji sektörüne yönelik 90 yeni yaptırım uygulayacağını bildirdi.

Maliye Bakanı Rachel Reeves, ABD'ye yaptığı gezi sırasında gazetecilere, "Rusya'nın en büyük iki petrol şirketi olan Lukoil ve Rosneft'e karşı hedefe yönelik yaptırımlar getiriyoruz. Aynı zamanda, Rus petrolünün küresel piyasalara ulaşımını kolaylaştırmaya devam eden Hindistan ve Çin dahil üçüncü ülkelerdeki şirketler üzerindeki baskıyı da arttıracağız" dedi.

Bakan, "küresel piyasalarda Rusya'ya yer olmadığını" ve "ülkesinin Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını finanse etmesini durdurmak için gerekli tüm adımları atacağını" belirtti.

Batı medyasına göre yeni yaptırımlar, gölge filo bünyesindeki 51 geminin yanı sıra enerji ve savunma dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki kişi ve kuruluşları da hedef alacak.

Gölge filo, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana İngiltere, ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırımlarının hedefi haline geldi. Filo, yetkililerin Rus petrolüne yönelik yaptırımlardan kaçınmak için kullanıldığı söylenen daha eski tankerlerden oluşan bir ağ olarak tanımlanıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim