• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

İngiltere ve BM'den mürettebat değişikliği için ilk zirve yapıldı

İngiltere ve BM'den mürettebat değişikliği için ilk zirve yapıldı
İngiltere Hükümeti, Denizciler Günü'nü altını çizmek ve denizcilerin küresel ekonomi işlevini sürdürmeleri için hayati katkısını tanımak için dünya çapında süregelen çabalara katılıyor.

İngiltere Hükümeti, Denizciler Günü'nü altını çizmek ve denizcilerin küresel ekonomi işlevini sürdürmeleri için hayati katkısını tanımak için dünya çapında süregelen çabalara katıldı. Denizcilerin yaşadığı sorunları tanımak ve onları daha iyi desteklemek için devam eden mücadeleye katkıda bulunan Birleşik Krallık, COVID-19'un dünyanın dört bir yanından BM, siyasi ve iş liderlerini bir araya getiren mürettebat üzerindeki etkisi üzerine ilk uluslararası zirveye ev sahipliği yapacağını açıkladı.

İngiltere Deniz Bakanı Kelly Tolhurst liderliğinde gerçekleşecek etkinlik önümüzdeki ay gerçekleşecek ve pandeminin küresel denizcilik endüstrisi üzerindeki etkisi ve hükümetlerin ve endüstrinin mürettebat çalışanlarının refahını korumak için yapması gerekenleri ortaya sermek için bir fırsat olacak IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, denizdeki işçileri korumaya yönelik olan ve evlerine hızla geri gönderilme gerekliliklerini vurgulayacak bu etkinliğe katılacak.

“Denizciler bu salgın sırasında dünyanın dört bir yanındaki insanların ihtiyaç duyduğumuz temel gıda, ilaç ve malzemelere erişebilmelerini sağlamak için yorulmadan çalıştılar, ancak binlerce denizci sınır kısıtlamalarıyla karşılaştığında, onlar için kıyıya çıkmanın hiçbir yolu kalmadı.” dedi.

“Bu toplantının, tüm devletlerin bu denizcileri evlerine geri gidebilmeleri için gereken uluslararası işbirliğinin bir hatırlatıcısı olacağını umuyorum.”

COVID-19'un dünyanın dört bir yanındaki ülkeler üzerinde yarattığı benzeri görülmemiş etkisi sonucunda uygulanan sınır kısıtlamaları neticesinde, şu anda denizlerde bulunan yaklaşık 1.2 milyondan fazla denizcinin 200.000’inin mürettebat değişikliği kısıtlamaları nedeniyle gemilerini terk edemediği açıklanmıştı.

“İngiltere Deniz Bakanı tarafından planlanan bu toplantı, Birleşik Krallık hükümeti, BM, IMO, ICS ve uluslararası ticaret birliği aracılığıyla, tüm ülkelerin mürettebat işçilerinin milliyetlerinden bağımsız olarak ülkelerine geri gönderilmelerini sağlamak için bir araya gelmelerine yardımcı olma amacıyla kurulan benzersiz bir iş birliğidir.” dedi Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) Genel Sekreteri Guy Platten.“Çözüm için paraya gerek yok. Karmaşık müzakerelere de gerek yok, bu basit.’’

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim