• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

İnebolu Denizcilik Lisesi'ne 'Yeterlilik belgesi'

İnebolu Denizcilik Lisesi'ne 'Yeterlilik belgesi'
İnebolu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'ne, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından "yeterlilik belgesi" verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

İnebolu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'ne, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından "yeterlilik belgesi" verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Bakanlık Denetleme Kurulu tarafından İnebolu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde denetleme yapıldı. Denetlemede, okulun alt yapısı ve eğitim koşulları incelendi.

İnebolu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İşeri,  denetleme sonunda okula yeterlilik belgesi verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Yeterlilik belgesinin "Güverte Zabitliği" alanında verileceğini kaydeden İşeri, "Belgenin önümüzdeki günlerde okulumuza ulaşmasını bekliyoruz. Bakanlığın bu kararıyla okulumuzun yeterli alt yapıya ve eğitim kalitesine sahip olduğu tescillenmiş oldu" dedi.

Yetki belgesinin verilmesiyle İnebolu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin özel kurslara gitmeden doğrudan "sınırlı vardiya zabiti" olmasının önünün açıldığını belirten İşeri, "Türkiye sularında 500 GT'den daha küçük gemilerde kaptandan sonra gelen gemi adamı olarak bilinen 'sınırlı vardiya zabitliği' için okulumuzdan mezun olan öğrenciler doğrudan başvuruda bulunabilecekler" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
29 Aralık 2012 Cumartesi 11:15
Yeterlilik belgesi
Demek ki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında, yanlış anmlamadımsa, sivil denizliik meslek liselerini denetleyen bir Kurul var ve bu kurul yeterlilik belgesi vermediğinde okul açılamıyor ya da mezunlarılarına yeterlilik belgesi verilemiyor. Bunu ilk kez duyduğum için doğrusu çok memnun oldum. Her halde isteyen vatandaş bu Kurul'un elinde bulunan bu kriterleri öğrenebilir. Ayrıca okul kriterlere uyularak açıldığında ve kurulun onayını aldıktan sonra krıterlerin aynen devam edip etmediğini de bu Kurul'un kontrol edebileceği şeklinde anladığımızdan, halen yetmiş cıvarında olan deniz meslek lislerini ve on kadar olduğunu düşündüğüm MYO'ları ve fakülteleri de denetlemek için yeterli kadrosunun olup olmadığını düşünmmeden edemedim. Çünkü okullar açıldıktan sonra baştan okul kadrosunda gösterilmiş bulunan öğretmenlerin okuldan ayrılma ve yerine yeni öğretim elemanı sağlanamaması olasılığı karşısında(Deniz eğitim araç ve gereçlerini de buna ilave edebiliriz) kriterlerin yerine getilip getilmediğini bu Kurul'un nmasıl denetlediğini merak etmekteyim. Yani yeterli kadrosu var mıdır? Sayın editor, siz bu kriterleri özet olarak burada yayınılayabilirseniz Türk sivil denizcilik eğitimine çok yardımcı olursunuz. Belki de bir kitapçık halinde yayınlanmış olabilr mi? Bekliyorum. İnebolu Denizcilik meslek Lisesi öğrencilerine Allah'tan selametler diliyorum.
Sevgili öğrenciler web sayfamda bazı kitaplarım down-load yapılarak yararaınıza sunulmuştur. Ücreti sadece 'Allah razı olsun' dur. www.refikakdogan.com
176.240.116.142
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim