• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

IMO-MSC 97. Dönem toplantıları Londra'da başladı

IMO-MSC 97. Dönem toplantıları Londra'da başladı
Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Deniz Emniyeti Komitesi'nin (MSC) 5 gün sürecek 97. Dönem Toplantısı, Londra'da başladı. Toplantıya 120 üye ülke katılıyor.

Birleşmiş Milletlere bağlı ihtisas örgütü olan, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Deniz Emniyeti Komitesi'nin (MSC) 97. Dönem Toplantısı, Londra'da başladı. Toplantıya 120 üye ülke katılıyor.

IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim'in açılış konuşmasını yaptığı IMO-MSC 97'ncı Dönem Toplantısının Başkanlığını Avustralyalı Brad Groves yaptı.

IMO-MSC 97'nci dönem toplantılarının sabah gerçekleşen oturumunda, Kuzey Kore ile ilgli alınan bir karar oybirliği ile kabul edildi. Fransa, Japonya, Marshall Adaları, Güney Kore ve ABD tarafından "Kuzey Kore'nin yapmış olduğu balistik füze atışlarıyla ilgili seyir uyarısı yapmadığı ve bu füze atışlarının seyir emniyetini tehdit etmesinden dolayı" ilgili IMO kurallarına uyması için hazırlanan sirküler kabul edildi.

Öğleden sonra yapılan oturumda ise Açık Deniz Platformlarında personel taşıyan gemilerin, endüstriyel personel taşınması halinde bu kişileri taşıyan gemilerin hangi kurallara uyması gerektiğiyle ilgili ypğun tartışmalar yaşandı. Özellikle, Açık deniz platformlarında çalışan işçileri götüren gemilerin, 12 kişiden fazla olması hgalinde Yolcu Gemisi olarak nitelendirilmesi gerektiği ve o kurallara uyması ifade edilirken, AB Üyesi ülkeler ise bu isteğe şiddetle karşı çıktı.

HİNTLİ KADIN KAPTAN MADALYA

İlk gün toplantılarının tamamlanmasıyla birlikte M/T SAMPURNA SWARAJYA tankerinin kadın kaptanı Radhika Menon'a "2016 IMO Üstün Cesaret Madalyası" verildi.

2015 yılının Haziran ayında Bengal Körfezi'nde fırtınalı bir havada batmakta olan balıkçı teknesindeki 7 kişiyi kurtarmasından dolayı IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim ve IMO Konsey Başkanı Jeft Lantz tarafından verilen IMO Üstün Cesaret Madalyası sonrası bir konuşma yapan Kaptan Radhika Menon "O an bir insiyatif alarak bu kararı verdim. Gemimin emniyetini sağladıktan sonra, her denizcinin yapması gereken görevi yerine getirdim" dedi.

kadin_kaptan_buyuk_1.jpg

kadin_kaptan_buyuk_2.jpg

TÜRKİYE, KALABALIK BİR HEYETLE TEMSİL EDİLİYOR

IMO-MSC 97'nci dönem toplantılarında Türkiye'yi 7 kişilik bir heyet temsil ediyor. IMO Daimi Temsilci Vekili Burak Aykan'ın Başkanlık yaptığı heyette, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü'nden Mehmet Hanifi Güler, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nden Mehmet Emin Önal, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nden Ahmet Fazıl Sarman, Dışişleri Bakanlığı Denizcilik Dairesinden Başkatip Murat Sümer, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Baş Kılavuz Kaptan Haydar Yüce ve Türk Loydu Plan ve Kontrol Mühendisi Aslı Yaldız yer aldı.

kadin_kaptan_buyuk_3.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim