• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor

IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor
Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor.

Merkezi Londra'da bulunan Birleşmiş Milletler'in ihtisas teşkilatı olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak 22 Mayıs 2016 Pazar günü Türkiye'ye geliyor.

23-24 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak olan Dünya İ;nsani Zirvesi'ne de katılacak olan IMO Genel Sekreteri Ki-Tack Lim, 3 gün kalacağı İstanbul'da, 65. Cumhuriyet Hükümeti'nin Başbakanı olması beklenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la biraraya gelecek. 

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, 11 Şubat 2016 tarihinde IMO Genel Sekreteri Kitack Lim'i makamında ziyaret ederek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Türkiye'ye davet mektubunu iletmişti.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Ki-tack Lim ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1991 yılında Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde (WMU) Deniz Güvenliği konusunda Yüksek Lisans Eğitimi aldıkları ve arkadaşlıklarının okul yıllarına dayandığını biliniyor.

KI-TACK LIM KİMDİR?

Birleşmiş Milletler ihtisas örgütü olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) yeni Genel Sekreteri 1 Temmuz 2015 tarihinde yapılan seçimle 4 yıllığına Güney Koreli Ki-tack Lim seçildi.

Ki-tack Lim 2006-2009 yılları arasında Güney Kore Uluslararası Denizcilik Örgütü Daimi Yardımcı Temsilcisi olarak görev yaptı. 2002-2004 yılları arasında ise Bayrak Devlet Uygulaması (FSI) Alt Komitesi Başkanlığı görevini yürüttü.

Güney Kore’nin en büyük liman kentlerinden biri olan Busan'da 22 Ocak 1956 tarihinde doğan Ki-tack Lim, Güney Kore Denizcilik ve Okyanus Üniversitesi’nde "Denizcilik Bilimi" tahsilini yaparak 1977 yılında mezun oldu. Güney Kore Donanması'nda ve ardından da Sanko Shipping Şirketinde kaptan olarak görev yaptı.

1985 yılında Yonsei Üniversitesi'nde Yöneticilik alanında yüksek lisans çalışmalarına devam ederken, Güney Kore Denizcilik ve Liman İdaresi'nde çalışmaya başladı. 1990 yılında Yonsei Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. 1995 yılında Güney Kore Denizcilik ve Okyanus Üniversitesi'nde başladığı doktora çalışmalarını 1998 yılında tamamladı.

Ki-tack Lim Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) toplantılarına ilk kez 1986 yılında Güney Kore delegesi olarak denizlerin korunması ve çevresel koruma alanında aktif biçimde katıldı.

1992 yılından beri ülkesinde ve IMO üyesi diğer Asya ülkelerinde "Deniz Güvenliğini Teşvik Etme" konusunda Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün sözleşmelerinin etkin bir biçimde uygulanması için çalıştı. Ki-tack Lim 2004 yılında Güney Kore Devlet Liman İşletmeleri Tokyo Memorandumu Başkanlığı görevine seçildi.

2006 yılında Güney Kore Londra Büyükelçiliği'ne Denizcilik Ataşesi olarak atanan Ki-Tac Lim, buradaki görevi çerçevesinde 2009 yılı Ağustos ayına değin Güney Kore adına Uluslararası Denizcilik Örgütü Daimi Yardımcı Temsilcisi olarak çalışmalarda bulundu.

Daha sonra Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'na bağlı olan Deniz Güvenliği Politika Bürosu Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ki-tack Lim 2008 yılında yapılan Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Kurulu'na Güney Kore delegasyonunun başkanı olarak katıldı. Ki-tack Lim 2011 yılı Mart ayında Güney Kore Deniz Mahkemesi Komiseri olarak, bu göreve getirildi. Ki-Tac Lim, 2012 yılının Temmuz ayında Busan Liman Otoritesi Başkanlığını üstlendi.

1 Ocak 2016 tarihinde IMO Genel Sekreterliği'ni üslenen Ki-tack Lim 31 Aralık 2019 tarihine kadar bu görevi sürdürecek.

lim_kitack_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim