• BIST 12899.35
  • Altın 6745.88
  • Dolar 48.9519
  • Euro 55.7022
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 18 °C

IMO, 2027 Dünya Denizcilik Günü temasını belirledi

IMO, 2027 Dünya Denizcilik Günü temasını belirledi
IMO, Dünya Denizcilik Günü’nün 2027 yılındaki temasını “Politikadan uygulamaya: Denizcilik mükemmelliğine güç vermek” olarak belirledi. Bu yıl ile aynı olan tema ilk kez iki yıl boyunca kullanılacak.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), 2026 ve 2027 yıllarında Dünya Denizcilik Günü için “Politikadan uygulamaya: Denizcilik mükemmelliğine güç vermek” temasını kullanacak. Tema, denizcilik politikalarının küresel ölçekte uygulanmasına ve bu süreçte denizcilere yönelik desteğin artırılmasına odaklanıyor.

IMO, Dünya Denizcilik Günü’nün 2026 ve 2027 yıllarındaki temasını “Politikadan uygulamaya: Denizcilik mükemmelliğine güç vermek” olarak belirledi. İlk kez iki yıl boyunca kullanılacak tema kapsamında, IMO düzenlemelerinin yalnızca kabul edilmesi değil, dünya genelinde etkin biçimde uygulanması hedefleniyor. Örgüt, üye ülkelere teknik destek, eğitim ve çeşitli hizmetler sağlayarak uygulama kapasitesinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

“Denizciler her zaman önce gelir”

IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, yaptığı açıklamada bu yıl denizcilik sektörünün önemli sınamalardan geçtiğine dikkat çekerek, jeopolitik çatışmalar nedeniyle çok sayıda denizcinin hayatını kaybettiğini belirtti. Çatışmaların enerji ve gıda tedarik zincirlerini de olumsuz etkilediğini ifade eden Arsenio Dominguez, IMO'nun denizcilik sektörü ve denizcililere desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Açıklamada, daha güvenli, dayanıklı ve çevreci bir denizcilik sektörü için düzenlemelerin dünya genelinde etkin şekilde uygulanmasının kritik önem taşıdığı belirtildi. Özellikle denizde çalışan insanların ihtiyaçlarının uygulama süreçlerinin merkezinde olması gerektiği kaydedildi.

IMO ayrıca önümüzdeki dönemde dijitalleşme, enerji dönüşümü ve kadınların denizcilik sektöründeki fırsatlarının artırılması gibi alanlara odaklanacak. Örgüt, daha kapsayıcı ve çeşitlilik içeren bir denizcilik sektörü oluşturulmasını hedefliyor.

IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, tüm bu politikaların merkezinde denizcilerin yer alması gerektiğini vurgulayarak, “Denizciler her zaman önce gelir” mesajını verdi.

Dünya Denizcilik Günü kapsamında IMO'nun Londra'daki merkez binası mavi renkle aydınlatılacak. Örgüt, üye ülkeler ile uluslararası kuruluşları da önemli binaları mavi ışıkla aydınlatarak kampanyaya katılmaya davet etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim