• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 19 °C

İMEAK DTO Kocaeli Şubesi, Panama Başkonsolosunu ağırladı

İMEAK DTO Kocaeli Şubesi, Panama Başkonsolosunu ağırladı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri dikkate alarak ve gereksinimlere cevap verecek şekilde sektörün ihtiyacı olan çalışmalara başladı.

2018 yılında şube statüsü kazanan İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi faaliyetlerine devam ediyor. Son olarak ülkemizin ve Kocaeli'nin deniz ticaretini arttırmak için girişimlerde bulunan DTO Kocaeli Şubesi Panama Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez'i ağırladı. 

İMEAK DTO Kocaeli Şubesi kurulduğundan dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri dikkate alarak ve gereksinimlere cevap verecek şekilde sektörün ihtiyacı olan çalışmalara başladı. İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel'in ev sahipliği yaptığı programlarda ilk olarak; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyaret edilirken daha sonra; Nuh Çimento Fabrikası, Doğusel Şirketler Grubu toplantı odasında Kocaeli Liman Başkanı Murat Müftüoğlu'nun bilgilendirme toplantısı, Kocaeli Ticaret Odasında düzenlenen Panama - Türkiye Denizcilik ve Ekonomik İlişkileri Paneli semineriyle acenta ve denizcilerle bir araya gelirken daha sonra Autoport Limanı'na giderek işletme müdürü Bilgin İşler ile görüşmeler sağlandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel yaptığı konuşmada; "Uluslararası ticaretin gerçekleştirilmesinde deniz yolu ile eşya taşımacılığı son derece önemli bir rol üstlenmektedir. Denizyolu ile uluslararası taşımacılığında günden güne gemilere olan ihtiyaç arttığı gibi, özellikle son yüzyılda gemilerin sayıları, boyutları ve tonajlarında ciddi artışlar olmuş; dünya denizcilik trafiği hızla yükselmiştir. Bu gelişmelerin yanı sıra, ekonomik, hukuki ve siyasi nedenler, donatanları, gemilerini, vatandaşı olduğu ülkenin dışında diğer ülkelerde tesciline ve bu tescil altında kullanmaya itmiştir. Gemi bayrağına yönelik bu hareketlilikte, Panama Cumhuriyeti, donatanlara sağladığı hukuki, finansal, vergisel ve bürokratik kolaylıklarla, birçok donatanın gemisini tescil ettirdiği bir ülke halini almıştır. Dünyadaki genel eğilime benzer şekilde, Türk donatanların, gemilerini Panama gemi siciline tescil ettirdiği görülmektedir. Panama, gemi siciline tescil edilen ticari gemilerin yanı sıra dünya deniz ticaretinde stratejik bir öneme sahip olan Panama Kanalı ile öne çıkmakta ve yüzyıldan uzun süredir bu alanda verdiği hizmet ile denizcilik camiası içinde kendisine güçlü bir yer edinmektedir" dedi.

Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyaretle Kocaeli hakkında genel bilgi aldı ve Panama’nın önemli denizcilik kentleri ile Kocaeli arasında ikili ticari ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konularında değerlendirmelerde bulundu. Ardından programın akabinde, Nuh Çimento ve Nuh Liman Tesisleri'ni gezerek bilgi aldı.

Kocaeli Ticaret Odası tesislerinde gerçekleştirilen Panama - Türkiye Denizcilik ve Ekonomik İlişkileri Paneli, İMEAK DTO Kocaeli Şube Başkanı Av. Vedat Doğusel tarafından açıldı. Panelde ilk sözü alan Başkonsolos gerçekleştirdiği detaylı sunumda Panama’nın coğrafyası, tarihi, genel ekonomik durumu, Panama’daki önemli sektörler alanında genel bilgiler verdikten sonra, sırasıyla Panama gemi Sicili ve Panama Kanalı hakkında kapsamlı açıklamalarda buludu. Başkonsolosun ve çalışma arkadaşlarının sunumlarının tamamlanmasının akabinde İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Hukuku Öğretim Üyesi Onur Sabri Durak, Panama ve Türkiye ilişkilerini çeşitli bakımlardan değerlendirerek paneli tamamlandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim