• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi

İMEAK Deniz Ticaret Odası yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi
İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda yılın ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Deniz Ticaret Odası üyesi Yılmaz Ulusoy, eğitimin her şeyden önemli olduğunun altını çizdi.

Geçen ay çoğunluk sağlanamadığı için kayıtlara işlenmeyen, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısı, bugün İMEAK DTO Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda yılın ilk Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu yönetiminde gerçekleşti. Geçen ay çoğunluk sağlanamadığı için kayıtlara işlenmeyen meclis toplantısının yerine, bugün oy birliğiyle aralık ayı meclis toplantısının yapılması kararlaştırıldı. 

Toplantıya Bülent Şener’in Ekim ve Kasım ayı nizamlarını, meclis üyelerine sunmasıyla başlandı. 2018 yılı bütçesininin belirlendiği toplantıda İMEAK Deniz Ticaret Odası merkez ve şubelerine ayrılan toplam bütçe, 97 Milyon TL olarak açıklandı.

"Her şeyin başı eğitim her cehaletin başı da eğitimsizlik"

Deniz Ticaret Odası üyesi Yılmaz Ulusoy kürsüye gelerek, üniversitelere yapılacak olan desteklerin tartışmalar yarattığını dile getirerek; "Ülkemiz matbaayı bile 300 yıl sonra kabul etti. Eğitimi ülkemizin meselesi olarak görüyorum. Her şeyi yaparsınız ama eğitimi halledemezseniz hiçbir şey olmaz. Çünkü her şeyin başı eğitim, her cehaletin başı da eğitimsizlik oluyor. Türkiye’de mevcut şartlarda eğitimi halletmek çok zor. Eğitimin 50–60 yıllık planları yapılmalı. Bir yılda üç defa, beş defa değişiklik yaparsan bu tutmaz. Bir noktada zararlı oluruz’ dedi.

Yılmaz Ulusoy, son elli yılda eğitimin aynı olduğunu ve eğitim bakanıyla konuştuğunu vurgulayarak; "Bilmediğim konularda tek bir laf etmem. Bizim üniversitemiz devletinde değil, bizim de değil, aslında Allah’ın malı. Şimdi bunu geliştirelim, büyütelim. Dünya çapında bir üniversite haline getirelim." ifadelerini kullandı.

Eğitimin hangi noktasında olursa olsun bir çivi çakanın yada bana bir kelime öğretenin bin yıl kölesi olurum sözlerini hatırlatan Yılmaz Ulusoy, eğitimin öneminin altını çizdi.

'Eğitime yalnız gönlümüzü değil, her şeyimizi vermeliyiz'

Yaptırdığı okulların camından tüm ihtiyaçlarına kadar eksikleriyle ilgilendiğini aktararan Ulusoy; 'Eğitime yalnız gönlümüzü değil, her şeyimizi vermeliyiz diyerek eğitime desteğini vermeyenlerin günah işlediklerini belirtti.' dedi.

Toplantılarda gerçekleşen tartışmalara ve gergin anlara değinen Yılmaz Ulusoy, kimin bu kapıdan çıkabileceğini bilemeyebileceklerini, bu sebeple kimsenin kalbinin kırmamak gerektiğini vurguladı.

"Dünya sıkıntıda ama Türkiye daha büyük sıkıntıda" 

Yılmaz Ulusoy, Türkiye ve dünya durumunun takip edilmesini söyleyerek; "Dünya sıkıntıda ama Türkiye daha büyük sıkıntıda olduğunu düşünüyorum. Uluslararası şirkette üç kere bütçeyi değiştirdik. Çünkü yaptığımız bütçe gerçekleşen ile uymadı. Haziranda değiştirdik, eylülde değiştirdik. Gördük ki yine tutmuyor. Ben 60 yıldır bu işin içindeyim. 1987 yılında görev yaptım. Bana sen bize lazımsın dediler, bende geldim. Bir gün kötü konuşmadım. Çünkü bir gönlü kazanmaya bir ömür yetmiyor. Gönül kırmak çok kolay ama gönlü yapmak çok zor. Bize oy verenlerinde hakkını vermeliyiz. En önemli mesele birlik ve beraberlik olacak. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Herkes dibe vururken biz işimizde tutarlı olmayız. Her şeyin başı sevgi ve dünya da her şey tükenir ama sevgi verirdikçe büyüyen bir şeydir." diye konuştu.

dto_manset4.jpg

Haber: Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim