• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 15 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı
İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir limanlarında elleçlenen konteyner miktarı 2 milyon TEU’yu geçeceğini söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkan Vekili Ümit Yılmaz idaresinde gerçekleştirildi. Ocak-Mayıs döneminde Türkiye'de elleçlenen konteyner 4 milyon 993 bin TEU ile geçen yılın yüzde 6 gerisinde olduğunun bilgisini veren İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2023 yılında İzmir limanlarından elleçlenen konteynerın 2 milyon TEU’nun üzerinde olacağını ifade etti. Türkiye’ye Ocak-Mayıs döneminde toplamda 279 kruvaziyer ve 299 bin yolcunun geldiği bilgisini veren Öztürk, “İzmir Limanı’na 6, Dikili’ye 9 ve Çeşme’ye 20 gemi yanaştı.” dedi. 

‘2 Milyon Teu İle Kapatacağız Gibi Görünüyor’

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Ocak-Mayıs döneminde elleçlenen konteyner 4 milyon 993 bin TEU ile geçen yılın yüzde 6 gerisinde bulunuyor. Bu dönemde İzmir Aliağa Limanları’nda 649 bin 860 TEU, TCDD İzmir Alsancak Limanı’nda 125 bin 159 TEU konteyner olmak üzere toplam 775 bin TEU konteyner elleçlendi. Bu dönem içinde 2 milyonun üzerinde 2023’ü kapatacağız gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

‘2023 Yılı Bin Kruvaziyer Bekleniyor’

Ocak-Mayıs döneminde Kruvaziyer turizminin 279 gemi ile 299 binden fazla yolcuya ulaştığının bilgisini veren Öztürk, “İzmir Limanı’na 6, Dikili’ye 9 ve Çeşme’ye 20 gemi yanaştı. Kruvaziyer turizminde 124 gemi ile Kuşadası Egeport Limanı birinci sırada yer alıyor. 2023 yılında 1000 gemi ve 1.5 milyon yolcu hedefinin yakalanacağını düşünüyoruz” diye söyledi.

Navlun Fiyatları Pandemi Öncesine Geriledi

Öztürk, “Pandemi sonrası hedeflediği büyümeyi yakalayamayan Çin, yeni teşvik politikalarını uygulamaya sokuyor. Amerikan Merkez Bankası ise faiz artırımını durdurdu ancak faiz indirimini gündemine almaktan kaçınıyor. Bu gelişmeler ham madde ticaretinin ve deniz taşımacılığının yönünü de tayin ediyor. Baltık Kuruyük Endeksi, bir aydır 1000 puan civarında sabit bir seyir izliyor. Spot markette konteyner navlunları ise pandemi öncesi seviyelere gerilemiş durumda. Geçen yıl Temmuzda 4 bin puanın üzerindeki Şangay Konteyner Endeksi, geçen hafta 953 puanda seyrediyordu” diye belirtti. 

Türk Sahipli Gemi Filosu Arttı

“Denizlerimizde egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın ilan edildiği 1926 yılının üzerinden tam 97 yıl geçti.” diyerek sözlerine devam eden Yusuf Öztürk, “Yaklaşık yüz yıllık bu zaman diliminde Türk denizciliğimiz çok yol kat etti. Türk sahipli gemi filosu bin 700 adede, toplam tonaj 41 milyon Dedweyte çıktı. Asya ile Avrupa arasında doğal bir köprü olan Anadolu’nun lojistik değeri, ülkemizin üretim gücü ve stratejik konumdaki modern limanlarımız ile beraber artmaya devam ediyor.  Denizcilik sektörü büyük bir devinim içinde ilerlemeye devam ediyor.” dedi.  (MERT YASİN ALPDÜNDAR / Dokuz Eylül Gazetesi)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim