• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

İlknak Aquaculture, yeni balık tesisinin açılışını yaptı

İlknak Aquaculture, yeni balık tesisinin açılışını yaptı
İlknak Aquaculture İzmir'in Menemen ilçesinde yeni balık işleme tesisinin açılışını yaptı.

İlknak Aquaculture,Tesis; balıklar için pul alma, boylama, iç temizleme ve fileto çıkarma, dondurma (glazeli veya glazesiz IQF dondurma) ve paketleme gibi işlemlerin yapılabileceği alanlara sahip.

Giderek çoğalan dünya nüfusuyla birlikte artan hayvansal protein açığının karşılanmasında ve insanların dengeli beslenmesinde, yüksek protein ve esansiyel aminoasitler, çoklu doymamış yağ asitleri, zengin mineral ve vitaminlere sahip balık etinin, insanların beslenmesinde önemli bir yeri bulunuyor. Balık etinin, üretim/hasat şartlarından bağımsız olarak her bölgede herkes tarafından tüketilebilmesi için, kalite kayıplarının en aza indirilerek saklanması ve tüketiciye ulaştırılması gerekiyor. Bozulmaya karşı hassas olan balık etinin kas yapısının bağ doku bakımından zayıf olması, yüksek enzim aktivitesi, pH değeri ve su içeriğine sahip olması balık etinin hasattan hemen sonra çabuk bir şekilde, sağlıklı koşullarda soğutulması ve soğutulmuş olarak tutulabilmesini gerektirir. Kafeslere olan yakınlığı ile hızlı işleme kabiliyetine sahip olan İlknak Aquaculture, kaliteli ürün tedariği noktasında yeni tesisi ile değer katıyor.

Yeni tesis ile birlikte son teknoloji soğutma ve dondurma yöntemleri kullanılarak balık etinin besleyici değerinin ve tazeliğinin korunması sağlanıyor. En ideal soğutma ortamı buzdur. Buza temas eden balık etinde ısı transferi direkt kontakt şeklinde olup, balık etinin en hızlı şekilde soğutulması sağlanmış olur. Bu yöntemde balığın sıcaklığı, bakteriyel ve enzimatik değişimlerin yavaşladığı 0-2°C’ye düşürülür.

Ayrıca yeni tesis ile birlikte, Gıdaların yapısında serbest bulunan suyun, buz kristallerine dönüştürülmesi ve bunun sonucunda mevcut ortamdaki su aktivitesi ile sıcaklığın düşürülerek bozulmaya neden olan kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik aktivitelerin yavaşlatılmasını sağlayan dondurma teknolojisi kullanılmaya başlandı.

Ayrıca İlknak'ın ana ofisleri de yeni tesisin bulunduğu bölgeye taşındı. Bütünleşik bir yapı oluşturularak işlem, tedarik, lojistik, kalite ve yönetimsel olarak daha verimli bir düzene getirildi. Tesiste 1100 m2 çalışma alanı ve 1100 m2 depolama alanı bulunmakla beraber, 10000 ton/yıl üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Genel Müdür Yorgo MELETIADIS’in açıklamasına göre; bu yeni tesis ile İlknak Aquaculture’ın tüketicilerine sunduğu sağlıklı ve kaliteli ürünler, yaşam kalitelerinin yükselmesine ve sağlıklı nesiller yetişmesine öncülük etmeye devam edecek. İlknak Aquaculture, markanın ülke ekonomisine, milli gelire, istihdama ve kişisel refaha katkı sağladığının da altını çizdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim