• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

İDO, Marmara- Avşa seferlerini başlatıyor

İDO, Marmara- Avşa seferlerini başlatıyor
Bahar aylarıyla birlikte yeni seferlerini devreye sokan İDO, 19 Nisan tarihinde başlayacak Marmara-Avşa Adası seferleri için bilet satışını da başlattı. Bu yıl biletler geçen yıla göre yüzde 20 daha ucuz.

Bahar aylarıyla birlikte yeni seferlerini devreye sokan İDO, 19 Nisan tarihinde başlayacak Marmara-Avşa Adası seferleri için bilet satışını da başlattı. Bu yıl maksimum fiyatların geçen yıldan yüzde 20 daha ucuz olması ve maksimum fiyatların çok altında açıklanan kampanya fiyatlarının 26 TL'den başlaması, yazlıkçıları ve hafta sonunu değerlendirmek isteyenleri çok mutlu edecek. İDO, yolcularına hız, konfor ve güvenle birlikte, ucuz biletler sunmaya devam edecek.

İDO, Marmara Denizi'nin önemli iç turizm merkezlerinden Avşa Adası ve Marmara Adası seferlerine 19 Nisan Cuma günü başlıyor. Bilet satışları ise internet, çağrı merkezi ve gişelerdeki satış kanallarında başladı.

Geçen yıl hizmet bedeli dahil maksimum 75 TL olarak belirlenen bilet fiyatları, bu yıl yine hizmet bedeli dahil maksimum 60 TL olarak belirlendi. Maksimum fiyatlardaki bu yüzde 20'lik indirimin yanı sıra, açıklanan kampanya fiyatları da yolcuları son derece mutlu edecek nitelikte. Bu yıl İstanbul - Avşa Adası arasında 26 TL'lik kampanya fiyatlarıyla çok ucuza seyahat yapmak mümkün olacak.

İDO'da bu yıl maksimum olarak belirlenen fiyatların altında sürekli kampanya fiyatları açıklanıyor. Böylece daha çok kişi ucuza seyahat fırsatı yakalıyor. Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmaya çalışan İDO bu yıl için hep avantajlı kampanya fiyatları açıklarken, bu ucuz fiyatların bu yaz Marmara'daki turizmi daha da canlandırması bekleniyor.

Cuma gidiş - Pazar dönüş

İDO'nun 19 Nisan Cuma günü seferlerine başlayacak İstanbul-Marmara Adası-Avşa Adası hattında sefer günleri ve saatleri ise şöyle:
 
Cuma günleri gidiş: İstanbul Bostancı'dan kalkış saat 18:30; İstanbul Yenikapı'dan kalkış saat 19:05; Marmara Adası'na varış saat 21:40; Avşa Adası'na varış saat 22:10.
 
Pazar günleri dönüş: Avşa Adası'ndan kalkış saat 16:00; Marmara Adası'ndan kalkış saat 16:30; Yenikapı'ya varış saat 19:05; Bostancı'ya varış saat 19:35.
 
Bisikletlilere ücretsiz geçiş kontenjanı

İDO, bu yıl aldığı bir kararla, deniz otobüslerinde 3, hızlı feribotlarda ve Sirkeci-Harem, Eskihisar-Topçular Hattı araba vapurlarında ise 10 adet ücretsiz bisikletli geçiş kontenjanı ayırarak bisikletli yolcularına da yeni bir avantaj sağladı.
 
Marmara ve Avşa adaları da, adalardaki bisikletli ulaşım tercihine bağlı olarak, bisikletli yolcular için önemli merkezlerden biri konumunda bulunuyor.
 
Sağlıklı, çevreci, ekonomik ve yakıt enerjisinden tasarruf sağlayan bisikletli seyahati özendirmeye gayret eden İDO, gemilerindeki maksimum kapasiteyi zorlayarak, deniz otobüslerinde 3, hızlı feribotlarda ve Sirkeci-Harem, Eskihisar-Topçular Hattı araba vapurlarında ise 10 adet bisikleti ücretsiz olarak kabul edebiliyor.
 
Öte yandan yolcuların, bilet alırken bisikletle seyahat gerçekleştireceklerini muhakkak belirtmeleri ve kontenjan durumuna göre hareket etmeleri gerekiyor.
 
İDO Ticari İşler Direktörü Timuçin Konuksever, geçtiğimiz günlerde Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ile bir araya geldi ve kent içinde sağlıklı, çevreci ve ekonomik bir ulaşım modeli olan bisikleti daha çok teşvik edebilmek için iki kuruluşun ortaklaşa yapabileceklerini değerlendirdi.
 
Görüşmede, Avrupa Birliği'nin bisikletle ulaşım hedefinin yüzde 25'e ulaştığı, ülkemizde yaklaşık 2.5 milyon bisiklet bulunduğu gibi bilgiler paylaşıldı. Konuksever, "İDO'nun gemilerde ayırdığı kontenjanla birlikte, bu çevreci ve ekonomik ulaşım biçimini desteklemek için yeni çalışmalar da yapacağını" duyurdu.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim