• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 15 °C

ICTSI, Filipinler’deki 2 liman için teklif verdi

ICTSI, Filipinler’deki 2 liman için teklif verdi
Uluslararası Konteyner Terminal İşletmeleri, uluslarası kargo hareketlerinin verimliliğini arttırmak ve liman ağını genişletmek için Filipinler’deki 2 liman için Filipinler Liman Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

Uluslararası Konteyner Terminal İşletmeleri (ICTSI), Visayan Adaları’nda bulunan iki limanın geliştirilmesi için Filipinler Liman Müdürlüğü’ne (PPA) bir teklif sundu.

Yapılan açıklamalara göre, terminal işletmecisi Iloilo Liman Kompleksi ve Dumangas Limanı’na dair modern altyapı ve üstyapı çalışmalarını kapsayan 94 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

LİMAN AĞI GENİŞLEYECEK

Ada içi ve uluslarası kargo hareketlerinin verimliliğini arttırmak için PPA’ya liman ağını genişletmek için destek vermenin yanı sıra ICTSI, 2 tesisi işletmek ve yönetmek istiyor.

ICTSI’nin bir çalışanı olan Jupiter Kalambakal, Liman Teknolojileri’ne dair teknik bir makale ile Manila Terminali hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

Deniz dibi tarama ve Iloilo Limanı’nı derinleştirme işlemleri, yeni nesil mega gemilerin dünyanın her yanından limana doğrudan giriş yapabilmelerine imkan tanıması açısından ICTSI’nin yatırımları için yapı taşını oluşturuyor.

ICTSI, ayrıca farklı türlerdeki kargolarda kullanılacak rıhtım vinçleri dahil olmak üzere liman gereçlerine dair de yatırımlarda bulunacak.

Firma, bunlara ek olarak ileriki dönemler için operasyonel verimliliği ve güvenliği arttıracak liman süreçlerini otomatikleştirmek üzerine geliştirdikleri planları açıkladı.

“LİMANLARIN BÜYÜME POTASİYELİNE İNANIYORUZ”

ICTSI’nin başkanı Enrique K. Razon Jr. yaptığı verdiği demeçte, “Genelde Visayas ve özelde Iloilo’nun büyüme potansiyeline kesinlikle inanmaktayız” ifadelerine yer verdi.

Razon, açıklamalarını “Bu yükseliş, limanın altyapısı ile fenni ve sıhhi tesisleri üzerine bina edilmiştir. İnanıyoruz ki, elektrik hizmetlerinin getirilmesindeki fiyat verimliliği ve liman altyapısının geliştirilmesi ile Iloilo’nun kendi potansiyelini yakalamasını sağlayabileceğiz” sözleriyle bitirdi.

KARGO HAREKETLİLİĞİ SAĞLANACAK

ICTSI Küresel Ticaret Departmanı’nın başındaki isim olan Christian Gonzalez ise, konu hakkında “ICTSI limanların geliştirilmesinin, verimliliği arttırmakla kalmayacak ve daha da mühimi Filipinler’deki bağlantı noktası olan Visayas’ın ülke çapındaki kargo hareketlerinin birbirine bağlanabilmesini sağlayacak” açıklamasında bulundu.

Serhan OKTAY – DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim