• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

İBB'ye bağlı Şehir Hatları TİS’inde anlaşma sağlanamadı

İBB'ye bağlı Şehir Hatları TİS’inde anlaşma sağlanamadı
İBB'ye bağlı Şehir Hatları ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında sene başından beri süren toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı. Çalışanlar ise, duruma tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Şehir Hatları AŞ ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası arasında sene başından beri süren toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamayınca ara bulucu devreye girdi. Yüzde 9’luk zam teklifi nedeniyle ara bulucu sürecinde de anlaşma sağlanamadı.

6’ncı dönem toplu iş sözleşmesinin dördüncü oturumunda ara bulucu görüşmelerinde İBB Şehir Hatları yönetimi yüzde 9 zam teklifinde bulunurken, Türkiye Denizciler Sendikası ise talebini yüzde 30 olarak açıkladı.

Şehir Hatları çalışanları, “Televizyon kanallarında hükümetin açıkladığı enflasyon rakamlarına karşı çıkarak gerçek enflasyonun yüzde 40’lara dayandığını söyleyenler, resmi enflasyonun bile yarısı kadar zam teklif ediyor. Sunulan bu teklif işçiler arasında tepkiler yarattı” dedi.

“BİZİ ENFLASYONA EZDİRMESİNLER”

Şehir Hatları AŞ ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında yürütülen ara bulucu süresi bitti. Alınan karar henüz işçilerin eline ulaşmadı. Sendikanın ise bugünlerde nasıl bir yol izleyeceğini açıklaması bekleniyor.

Evrensel’de yer alan habere göre Şehir Hatları’nda çalışan bir işçi, “Sadece zam oranında değil, sosyal haklarda da bir anlaşma sağlanabilmiş değil. Bizi enflasyona ezdirmesinler, işverenin yüzde 9 zam teklifini kabul etmiyoruz, bizim talebimiz net yüzde 30. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa ufukta bir grev görünüyor” dedi.

Toplu iş sözleşmesinin yaklaşık 1000 işçiyi kapsadığını belirten işçi şöyle devam etti: “Asgari ücrete zam yapıldı, 2 bin 825 lira oldu, hemen ardından CHP kendi belediyelerinde en düşük maaşı 3 bin 100 lira olarak açıkladı. Biz belediye çalışanıyız, 3 bin 100 liranın biraz üzerinde maaş alıyoruz. Greve çıkarak 16 milyon İstanbulluyu sıkıntıya düşürecek olmaktan çekiniyoruz. Ama bu koşullar dayatılırsa ne gerekiyorsa yaparız, grevse grev. Ekmeğimizin peşindeyiz” dedi.

Şirkette 3 ayrı ücret skalası olduğunu, aynı işi yapmalarına rağmen işçilerin farklı ücretler aldığını da belirten işçi, “Şehir hatları çalışanlarının bu trajik yüzde 9 zam teklifine itirazının yanında AKP döneminde kronik bir sorun olan skala sorunu; söz verilen vaatlere rağmen hâlâ devam ediyor. Bu sebeple eşit işe eşit ücret vurgusu 2021 yılında bile ne yazık ki talep edilmek zorunda kalınıyor” diye belirtti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim