• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Husiler, Hudeyde Limanı’nda 10 gemi ve tankere el koydu

Husiler, Hudeyde Limanı’nda 10 gemi ve tankere el koydu
Yemen’deki Husi milislerinin Hudeyde Limanı'nda bulunan 10 gemi ve tankere el koyduğu açıklanırken gemilerin yüklerinin boşaltılmasına da izin verilmediği kaydedildi.

Yemen Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakib Fetih, Husi milislerinin Hudeyde Limanı’nda 10 adet petrol ve ticaret gemisine el koyduklarını açıkladı. Ayrıca Fetih, gemilerin yüklerinin boşaltılmasına da izin verilmediğini ifade etti.

Bu gemilerden bazılarının yaklaşık 6 aydır alıkonulduğunun altını çizen Fetih, yaptığı açıklamada 10 bin 955 ton dizel ve 9 bin 25 ton benzin yüklü ‘Distya Pushti’ adlı geminin 28 Eylül’den bu yana limanda tutulduğunu, 5 bin 700 ton un ve şeker taşıyan ‘RINA’ adlı geminin ise limana vardığı 3 Ekim’den bu yana yükünü boşaltmasına izin verilmediğini belirtti.

3 AYDA 6 GEMİ ENGELLENDİ

Fetih, Hudeyde Limanı’nda ayrıca 15 bin 25 ton mazot taşıyan ‘SİNCERO’ adlı geminin 26 Eylül’den bu yana, 19 bin 350 dizel taşıyan ‘CARPE DIEM-2’ adlı geminin 30 Eylül’den bu yana, 7 bin 22 ton dizel ve 14 bin 793 ton benzin taşıyan ‘P V T EAGLE’ adlı geminin ise 3 Ekim’den bu yana alıkonulduğunu ve yüklerini boşaltmalarının engellendiğini aktardı. Fetih, ayrıca son 3 ay içersinde petrol ve ticari ürün yüklü 6 geminin de yine aynı şekilde alıkonulup yükünü boşaltmasının engellendiğini ifade etti.

FELAKET YAŞANIYOR

Husilerin bu kasıtlı eylemlerinin petrol türevleri krizi yaratma çabaları ve vergilerin yüzde 60’lara kadar yükseltilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştiğine dikkati çeken Fetih, böylece Husi yanlısı tüccarların kazançlı olduğu kara borsanın ön plana çıktığına ve bölge insanlarının bu uygulamaların ağırlığı altında ezilmesine neden olduğuna işaret etti.

Bu eylemlerin, Husi milislerinin günlük faaliyetlerinin bir parçası olduğunu vurgulayan Bakan Fetih, limanda bulunan petrol ve ticaret gemilerine alı konulması ve yüklerini boşaltmalarının engellenmesinin, halkın aç kalmasına ve buradaki vatandaşların yaşadığı krizlerin çoğalmasına neden olduğunu söyledi. Fetih, Husilerin kontrolündeki şehirlerde yaşanan insani durumun, milislerin eylemleri, vatandaşların yaşadığı krizler ve baskılar nedeniyle felaket haline geldiğini vurguladı.

GEMİLER YOLLARINA DEVAM ETSİN

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Lisa Grande’yi bu gemilerin serbest bırakılması ve yüklerini boşaltmalarına izin verilmesi için hızlı bir şekilde milislere müdahale edilmesi ve baskı uygulanması çağrısında bulunan Bakan Fetih, gemilerin güvenli bir şekilde yollarına devam etmeleri için çalışmaların yapılmasını istedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim