ABD'li yetkililer, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki mayınların yerini tespit edemediğini öne sürdü. New York Times'ın ABD’li yetkililere dayandırdığı habere göre İran, ABD ve İsrail ile başlayan savaşın ardından geçen ay küçük tekneler kullanarak boğaza mayın döşedi.
İsmi verilmeyen ABD'li yetkililer, İran'ın Hürmüz Boğazı'na döşediği mayınların hepsinin yerini tespit edemediği için boğazı daha fazla gemi trafiğine açamadığını öne sürdü.
Yetkililer ayrıca, İran'ın, yerleştirdiği mayınları "temizleme imkanına sahip olmadığını" iddia etti.
İran'ın yerleştirdiği her mayının konumunun kayda geçirilip geçirilmediğinin kesin olmadığı belirtilirken konum kaydedilmiş olsa bile bazı mayınların sürüklenmeler veya yer değiştirmelere olanak sağlayacak şekilde yerleştirilmiş olduğu ileri sürüldü.
DENİZ HABER AJANSI


































