• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

HPC, çevre dostu standartlarda daha fazla işbirliğini teşvik ediyor

HPC, çevre dostu standartlarda daha fazla işbirliğini teşvik ediyor
HPC Hamburg Liman Danışmanlığı'na (HPC) göre, liman endüstrisi, sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltma ve uluslararası hedefleri karşılama çabalarında uzmanlıktan yoksun. HPC, paydaşları ve hükümetleri standardizasyon ve yenilenebilir kaynaklar konularında birlikte olmaya çalışmaya çağırdı.

HPC, liman yetkililerinin işlerini nasıl yürüteceklerini yeniden düşündüklerini ve "denizcilik sektöründe sürdürülebilir çözümlere yönelik acil değişimin ışığında" daha çevre dostu süreçler aradıklarını söyledi.

Ayrıca, “yükleme ve boşaltmanın yanı sıra gemi operasyonlarının operasyonel alanlarına uygulanabilecek sürdürülebilir çözümler uygulama limanları için mevcut bir potansiyel” olduğunu ifade etti.

HPC'ye göre, önemli bir potansiyele sahip alan, yardımcı motorların kapatılmasına izin veren ve yanaşmış haldeyken bir gemiye elektrik gücü sağlama işlemi olan kıyı gücü. 

Şirket, her KWh için bağlantı tasarımını ve fiyatlandırma politikalarını standartlaştırmak için ortak bir yaklaşım eksikliğine işaret etti. 

HPC'ye göre bu, denizcilik şirketlerini kıyı gücünden faydalanmaktan caydırıyor ve yenilenebilir kaynaklar gemilere zaten yeşil enerji sağlayabildiği için, kurulumların miktarını ve kullanımlarını artırmak için "siyasi yaptırım" gerektirecek. 

HPC’den bir kaynak olarak yeşil hidrojenin üretiminde hala pahalı olduğunu ancak gelecekteki pazarda en umut verici seçeneklerden biri olduğunu ve fosil yakıtların yanı sıra yeşil amonyak gibi diğer biyoyakıtların yerini alma potansiyeline sahip olabileceğini söyledi.

Diğer bir alan da HPC'nin özellikle büyük şehirlere yakın olan limanlar için önemli olduğunu söylediği gemilerdeki pil paketi kurulumları. Bununla birlikte, ilgili geri dönüşüm prosedürleri, yasal çerçevede bir güncelleme gerektirecektir ve HPC, Avrupa Birliği'ni 2020'nin sonlarında pil direktifini güncellediğinde bunu yapması için çağırdı. 

Otomasyonlu Kılavuzlu Araçlarda (AGV) lityum iyon pillerin kullanılması gibi saha operasyonlarında, geleneksel taşımacılığa kıyasla enerjiyi yüzde 30'a kadar azaltabilen fırsatlar da var. 

Çevre dostu atlı taşıyıcılar ve kamyonların, bir terminalin performansını etkilemeden enerji tüketimini yüzde 10'a kadar azalttığı da kanıtladı. Ayrıca, üretkenlikte bir düşüşe neden olmadan Gemiden Kıyıya (STS) vinçler için bekleme süresinden ve genel emisyonlardan tasarruf sağlar. 

Ancak HPC, terminallerin ve tüm paydaşların kendileri ve operasyonları için hangi önlemlerin en iyi şekilde çalıştığını anlamak için analiz çalışmaları yapmaları gerektiğini vurguladı. Kendi payına, her limana uygulanabilir bir çözüm olarak bir 'Sürdürülebilirlik Yol Haritası' başlattı. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim