• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Hopaport, tedarik merkezi olmaya devam ediyor

Hopaport, tedarik merkezi olmaya devam ediyor
HOPAPORT, son 3 yıldır devam eden hububat ve yem tedarikinde önemli bir üs olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin stratejik açıdan önemli limanlarının başında gelen HOPAPORT’ta çalışmalar aralıksız devam ediyor. HOPAPORT’ta devam eden hareketlilikle ürün çeşitliliği sayısını artırma anlamında Lojistik Departmanının çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

HOPAPORT’ta son üç yıldır istikrarlı bir şekilde devam eden Hububat ve Yem Tedarik Merkezi olma çalışmaları kapsamında 2017 yılında 102.643 ton, 2018 yılında 106.764 ton ve 2019 yılında da 50.002 ton olmak üzere toplam 259.409 ton ürün getirildi. Ürünler, tahıl terminalindeki silolar ve kapalı korunaklı ambarlarda depolandı. HOPAPORT’a gelip tahıl terminali silolarına ve kapalı depolama ambarlarına alınan ürünler buradan da karayolu ile gönderilmesi gereken şehirlere taşınmaya da devam ediyor.

HOPAPORT’a yurt dışından peş peşe getirilen ürünler arasında mısır, buğday, buğday kepeği, ay çekirdeği, sarı bezelye, mısır kepeği, arpa, soya fasulye, ay çekirdeği küspesi, pirinç kepeği, şeker pancarı melası ve mısır gluteni bulunuyor.

Konuyla ilgili bilgi veren HOPAPORT Lojistik Departmanı Müdürü Hakan Pak, 2020 ve daha sonraki yıllarda gelen ürün miktarlarında ciddi artışlar sağlanması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade etti.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, HOPAPORT olarak, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaya devam ettiklerini, bu çalışmaların bölge ve Artvin ekonomisine de gerek istihdam ve gerekse artı değer olarak önemli katkı sağladığını ifade ederek, ''Biz tüm çalışanlarımızla, başarıya odaklanan bir çalışma sergiliyoruz. Ciddi anlamda proje kargo operasyonlarını başarıyla sonuçlandırıyoruz. Son üç yılda limanımıza, ülkemizin ihtiyacı olan önemli sayılabilecek miktarda hububat ve yem ürün çeşitleri getirilmeye devam etmektedir. Lojistik Departmanımızın bu başarılı operasyonlara imza atması sevindirici gelişmelerdir.

2020 yılı ve daha sonraki yıllarda bu operasyonlarımız artarak devam edecektir. Biz HOPAPORT olarak liman potansiyelini artıracak projeler üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bunların başında yapımı tamamlanan LPG Terminalini işletmeye açmak geliyor. Buna paralel olarak HOPAPORT’ta konteyner hareketliliğini yeniden başlatmak, kruvaziyer liman projesini hayata geçirmek, tank terminalimizi yeniden ekonomiye kazandırarak burada haraketlilik sağlamak da projelerimiz arasında.

Bizim her çalışmamız ilçemiz ve ilimizde de çalışan sayımızı arttırıp nakliye sektörümüze haraketlilik sağlayacaktır. Bizde durmak yok, çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

1-(8)-001.jpg1-(10)-001.jpg1-(13)-(1).jpgbugday-gemisi.jpghopa-silolara-bugday-alimi-(20).jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim