• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

HOPAPORT personeline sosyal medya eğitimi verildi

HOPAPORT personeline sosyal medya eğitimi verildi
HOPAPORT’un hizmetiçi eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda şirket personeline sosyal medya hakkında bilgiler verildi.

Son yıllarda sosyal medya alanında yaygınlaşan gelişmeler konusunda kurumsal şirketler kendi çalışanlarını bilgilendirmelere başladı.

HOPAPORT’ta da kurumun Bilgi İşlem Departman Sorumlusu İsmail Temelkaya da kurum personeline “sosyal medya” konusunda eğitim verdi.

“KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN”

Sosyal medyanın insanımız yaşantısında öneminin her geçen gün artmaya başlaması ile beraber birçok tehlikeyi de beraberinde taşıdığını ifade eden Temelkaya, “Bugün Dünya’ya baktığımızda 1.200.000 facebook takipçisi, 465.000 twittter ve 540.000 google plus takipçi rakamı aşılmıştır. Kısacası yanlışlıkla paylaştığınız bir bilgi veya foto bir anda milyonlarca kişiye ulaşabilecek günleri yaşıyoruz. Bundan dolayı kişisel bilgiler herkesle paylaşılmamalıdır. Telefon, kimlik bilgileri, TC numarası ve e-posta gibi bilgileri kesin emin olmadıkça herkesle paylaşmayın. Bu bilgiler kötü niyetli kişilerin eline geçmesi sizin yaşantınızda ciddi sıkıntıları da beraberinde getirebilir” dedi.

untitled-24-024.jpg

PAYLAŞIM UYARISI

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Departman Müdürleri ve çalışanların katıldığı Sosyal medya bilgilendirme eğitiminde Temelkaya, “Her şeyi herkesle paylaşmamaya dikkat edin. Tanımadığınız kişilerle ilişkiye geçmeyin, tanımadığınız kişilerin arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyin, tanımadığınız kişilere arkadaşlık teklifi göndermeyiniz. Bir diğer önemli konuda şifre güvenliğidir. Artık kırılamayan şifre yoktur noktasından hareketle şifrelerinizi mutlaka güçlendirin. Sosyal medya hesaplarınızı güçlü şifrelerle koruyun.

Unutmayın, hesabınız ele geçirilirse yapılan tüm işlemlerden ve paylaşımlardan siz sorumlusunuz. Paylaşımlarınıza mümkün olduğu kadar dikkat edin, telif hakları ile korunan eser, foto, müzik vb. gibi şeyleri paylaşmayın, yoksa ileriki bir süreçte kapınıza bir celp gelebilir. En önemli konulardan biri de hakaret içeren mesajları paylaşmayın ve sizde herhangi bir kişi veya kuruma hakaret etmeyin, aşağılayıcı ifadeler kullanmayın. Tüm bunlar Bilişim suçları kapsamına girebilmekte ve ileride çeşitli cezalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz” diye konuştu.

Verilen eğitimde sosyal medya alanında hayatımızı kolaylaştıran uygulamalar, programlar hakkında bilgiler verildi. Eğitim seminerinin son bölümünde eğitime katılanların sorularının cevaplandırılması ardından hizmet içi eğitim de sona erdi.

untitled-23-017.jpg

“SOSYAL MEDYA VERİMLİ KULLANILSIN”

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer de toplantı sonunda yaptığı açıklamada, “Kurum olarak departman müdürlerimiz ve çalışanlarımıza yönelik eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Sosyal medya önemli bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilinçsizce kullanılan sosyal medya şirketleri ve kişileri de zarara sokabilmekte, zaman kaybına neden olabilmektedir.

HOPAPORT olarak bizde masa başı ve saha çalışanlarımız dâhil tüm personelimize sosyal medya konusunda bilgilendirmeye devam ettik ve ileriki günlerde bu eğitimlerimiz saha çalışanlarımıza yönelik devam edecektir. İnsanlarımızın yaşantısında artık önemli bir yer tutan sosyal medya konusunda bizde istiyoruz ki, personelimiz bu eğitimler sonrası sosyal medyayı kişisel gelişimi ve sosyalleşmede en verimli şekilde kullansın, ilişkilerini geliştirsinler ve her alanda bir önceki günden daha ileri noktaya beyin gücü olarak kendini taşısın istiyoruz.

Bilgi işlem departmanı sorumlumuzun verdiği her bilgi başlı başına önem taşıyor. Tüm personelimizin de buradan aldıkları bilgileri özel yaşamda azami düzeyde uygulamalarıdır. İsmail Bey’e de verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum” dedi.

untitled-22-018.jpguntitled-21-021.jpguntitled-20-026.jpguntitled-25-024.jpguntitled-26-020.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim