• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

'Her marinada bir Angel Yact olmalı'

'Her marinada bir Angel Yact olmalı'
Yaklaşık 150 yıllık tekne üretimi tecrübesini son yıllarda süperyat teknolojisine taşıyan Angel Yacht, dünyanın her marinasında temsil edilmek istiyor.

Yaklaşık 150 yıllık tekne üretimi tecrübesini son yıllarda süperyat teknolojisine taşıyan Angel Yacht, dünyanın her marinasında temsil edilmek istiyor.

Dünya deniz taşımacılığının en önemli kilometre taşlarından olan Suhulet arabalı vapurun inşasında Bahadır Tersanesi olarak yer aldıktan 149 yıl sonra Türkiye’nin en önemli süperyat üreticileri arasına giren Angel Yachts’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şıklaroğlu projelerini anlatı...

Dünya denizciliğinin kilometre taşlarından biri olan arabalı vapurun 1864’te inşasında başlayan tekne üretiminizi marka haline getirdiniz. Bu süreci özetler misiniz?

Suhulet, günümüzde kullanılan feribot formunun atası olarak açılmıştı denize. Bahadır Tersanesi de Suhulet’in yapımında taşeron tersane olarak çalışmıştı. Artık değişmek, gerek kurum kimliği, gerekse ürünler açısından modern dünyaya uyum sağlamak gerekiyordu. Merkezi İstanbul’a taşıyarak 2005 yılında Angel Yachts’ı kurduk.

Polyester yerine vinilestr kullanıyoruz

Üretim bandınızda hangi boy ve ebatlarda tekneler bulunuyor ?

7 ile 30 metre arasında 11 modelimiz bulunuyor. Bunlar arasında spor tekneler, trawler, lobster ve süper yat sınıfında tekneler var. Polyester yerinde ateşe dayanıklı vinilester kullanıyoruz.

Müşteri profilinizi anlatır mısınız ?

Müşterilerimiz, denizi severken parasının kıymetini bilenlerden oluşuyor.Bu tüketicilerin bazısı Türkiyede, büyük kısmı da Ortadoğu’da bulunuyor. İrlanda, İngiltere, Hollanda, İtalya ve Almanya’da müşterilerimiz var.

Kişiye özel tekne üretimi son yıllarda oldukça gelişti. Angel Yacht olarak kişiye özel tekne tasarımında düşünceleriniz nelerdir?

Kişiye özel tekne yapmıyoruz. Ancak sipariş belli bir adetin üzerinde olduğunda özel üretim yapıyoruz ki bu durumda aynı tekneden 10 adet yapmamız gerekiyor.

Son yıllarda hızla gelişen deniz taksinin bir benzerini uyguluyorsunuz.

Evet, deniz taksi bizim uzun yıllardır düündüğümüz bir proje. İstanbul’da kurulmuş olan sistem çok başarılı olmadı çünkü ne reklamı yeterince yapıldı, ne de sistemin nasıl işlendiği anlatıldı. Deniz taksiye ayıacak vaktimiz yok.

Herkesi tekne sahibi yapacağız

Herkesi tekne sahibi yapmak gibi iddialı bir düşüncenizin dayanağı nedir ?

Evet, herkesin tekne sahibi olmasını istiyoruz. Burada en büyük dayanağımız fiyatlarımızın uygunluğu. Marinalarımızın yetersizliği, halkımızın tekne sahibi olmasının önündeki en büyük engellerden biri.

Hangi üretim tekniklerini uyguluyorsunuz ?

Seri üretimdeki avantajlar hem ürünlerdeki standardın daha iyi oturmasını sağlıyor, hem de maddelerimizi yüksek miktarlarda aldığımız için üretim maliyetlerimizi düşürüyor.

Yılda kaç tekne yapıyorsunuz ?

Yıllık üretim kapasitemiz 60 adet. Bu sayıyı arttırmayı şimdilik düşünmüyoruz.

Kalite anlayışınızı ve müşteriye tanıdığınız kolaylıkları tarif eder misiniz ?

Kalite anlayışımız, müşterilerimize en yüksek fiyat performans oranını sunmak. Kullanışlı, pratik tekneler üretiyoruz, veriyoruz.

Fiyat aralığınız nedir?

9 metrelik Angel Fisher modelimizin bronze paketi 39.000 Euro. Çift kişilik kamaralı, iki misafir yataklı, mutfak, banyo ve tuvaleti olan, 6 kişilik bir tekneden bahsediyorum. Minimum fiyatımız bu iken, en pahalı ürünümüz olan 30 metrelik Angel Giant Shark 100’ün Premium paket fiyatı 5.200.000 Euro.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim