• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Hatay'da denizdeki kirlilik ile ilgili inceleme başlatıldı

Hatay'da denizdeki kirlilik ile ilgili inceleme başlatıldı
Akdeniz'deki Suriye kaynaklı petrol sızıntısı sınırlarımızı tehdit ediyor. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Suriye kaynaklı sıkıntının çok küçük bir bölümünün sorun yaratmayacak şekilde Hatay sahillerine ulaştığını açıkladı.

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan ve Akdeniz'in hemen yanı başındaki Banyas kentindeki bir rafineride başlayan petrol sızıntısı nedeniyle tüm dikkatler Doğu Akdeniz'e çevrildi.

Uzmanlar, rüzgarın ve akıntının etkisiyle sızıntının denizde hızla yol alarak Türkiye'nin kıyılarını tehdit edeceğini açıklamıştı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinin dün sahil kesiminde petrole benzer siyah ve yapışkan bir madde göründü. Sahilde ve denizde görülen maddelerden alınan örnekler incelemeye gönderildi.

"SAHİLLERİMİZE AZ BİR MİKTAR GELDİ, DENİZLERİMİZDE KİRLİLİK YOK"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, incelemeler sonucunda yaptığı açıkmada, "Deniz şartları gereği bir takım atıklar da bizim sahillerimize doğru gelmiş bulunmakta. Bu gelen parçacıklar çok küçük parçacıklar metal para büyüklüğündeki parçacıklar. Bu parçacıklar da arkadaşlarımız tarafından toplanıyor.

Bizim sahillerimize gelen miktar çok az bir miktar. Açık denizdeki yapmış olduğumuz müdahaleyle de bunun önüne geçmiş olduk. Denizlerimizde bir kirlilik yok. Sadece kalıcı bir kirliliğe sebep olmama anlamında çalışma yürütüyoruz. Herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

"6 GEMİYLE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR"

Vali Doğan, açık denizde temizlik çalışmalarının sürdüğünü söyledi:

"Hem denizden hem karadan müdahalemiz devam ediyor. Açık denize sızan bu Fuel Oil öncelikli olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kara sularına doğru ilerliyor. Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğüne bağlı gemilerimiz bu açık alanda temizlik çalışmalarını yürütüyorlar. Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi, Seyit Onbaşı Atık Toplama Gemisi ve yine bu gemilere benzer donanıma sahip 4 gemi toplam 6 gemiyle birlikte açık denizlerde de bu temizlik çalışması yürütülmekte.

Bu gemilerin kullanacağı birtakım materyaller İskenderun Limanı'na dün ulaştı. 11 konteynerla gelen bu materyaller hem mevcut denizdeki gemilerimiz hem de bu gemilere ilave gelecek gemilerimiz tarafından da kullanılacak."

DENİZE GİRMEYİN UYARISI YAPILDI

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Suriye’den sızan petrolün Samandağ sahiline ulaştığını açıkladı. Belediye ayrıca kirlilik görülen yerlerde denize girilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu.

kirlilik_1-001.jpgkirlilik_2-001.jpg

kirlilik_.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim