• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Hatay-KKTC arası feribot seferleri, bu hafta iptal edildi

Hatay-KKTC arası feribot seferleri, bu hafta iptal edildi
Hatay’dan ilk seferini, 19 Mayıs günü çoğunluğu gaziler ve birçok kesimden temsilcilerden oluşan kafileyi KKTC Girne Limanı’na taşıyarak gerçekleştiren HADO seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle bir hafta iptal edildiği bildirildi.

Türkiye’nin uluslararası sulara kendi imkanları ile açılan HADO, ilk belediye işletmesi unvanını alan uluslararası izinlerin alınması ve 4 yıllık alt yapı çalışmasının ardından Cumhurbaşkanlığı kararı ile Arsuz Yat Limanı’nda kurulan terminalin deniz hudut kapısı ilan edilmesiyle Hatay’dan KKTC’ye deniz taşımacılığına başladı.

Hatay –KKTC arasında düzenli sefer yapacak olan (Hatay Deniz Otobüsü) HADO, Arsuz Madenli Yat Limanı'ndan KKTC ye İDO’dan kiralanan Sinan Paşa deniz otobüsüyle 19 Mayıs günü saat 11.00’de 300 yolcusuyla Girne Limanı’na 5.5 saatte ulaşmış, ardından dönüş yapmıştı.

HADO SEFERLERİ BU HAFTA İPTAL EDİLDİ

Hatay ile (KKTC) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki deniz otobüsü seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle bu hafta yapılamayacağı duyuruldu.

Hatay Deniz Otobüsü’nün (HADO) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Akdeniz’deki olumsuz hava şartları nedeniyle feribotumuzun Hatay-KKTC hattındaki seferleri bu hafta için iptal edilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, bilet alan yolculara da bilgilendirme yapıldığı ve iptal edilen hat ücretlerinin iade edileceği kaydedildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 40 bin bölge insanının bulunduğunu, HADO’nun karşılıklı gidiş-gelişleri geliştireceğine inandığını belirterek “Özellikle Hatay ile çevre illerdeki insanları taşıyacak olan HADO önemli bir görevi üstlenmiş olacak. Kıbrıs ile Hatay arasında turizm, ticarete katkı vereceğine inandığımız HADO’ya ilgiden memnunuz. Lübnan, Beyrut, Mersin ve Magosa’ya da seferler düzenlemek üzere çalışmalarımız sürüyor” dedi.

BİLET 600-400 TL

Uçağa binemeyecek orta gelirli insanlara, öğrencileri düşünerek bir fiyat ayarlaması yapıldığını da ifade eden Başkan Savaş, “Hatay-Girne biletini sivil 600- öğrenci 400 TL olarak 7 yaş altı ücretsiz,  45 kiloya kadar bagaj imkanı sunuyoruz. 5 saatte varıyorsunuz. Saatte 30 deniz mili, kapasiteli deniz otobüsümüz, deniz çok dalgalı olması halinde 25 deniz miliyle rahat gidebiliyor. Beş- beş buçuk saat sürüyor. Haziran ayından itibaren, özellikle de okulların tatile girmesiyle de ilginin daha da artacağına inanıyorum” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim