• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Hasankeyf'te tekne ruhsat yetkisi Belediye'de

Hasankeyf'te tekne ruhsat yetkisi Belediye'de
Hasankeyf Belediye Başkanı Kusen, Hasankeyf’te tekne ruhsat yetkisinin Belediye’de olduğunu söyledi.

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ulaştırma Bakanlığı’na Ilısu Baraj Gölü alanında tekne taşımacılığını kayıt altına alacak ruhsatlandırma yetkisini aldıklarını söyledi ve ekledi: “Batman Valiliğimizin görüşleri doğrultusunda tekne sayısının belirlenmesine yönelik de çalışmalarımız sürüyor.”

TEKNE RUHSAT YETKİSİ BELEDİYE’DE

Ilısu Baraj Gölü alanında su seyisinin 90 metreyi aşması üzerine Batman tarihi ilçesi Hasankeyf’te Belediye, tekne taşımacılığının kütük kayıtlarını kontrol altına alacak ruhsat-yetki belgesini aldı. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ulaştırma Bakanlığı’na yaptıkları başvurudan olumlu yanıt aldıklarını söyledi. Hasankeyf’te küçük saray önündeki limanın yanı sıra yeni yerleşim birimi tarafında iki liman yapımının daha sürdüğünü belirten Başkan Kusen, şöyle devam etti: “Hasankeyf’te turizme katkı sağlayacak etkenlerden bir de teknecilik olacak. İç sulardaki yolcu ve yük taşıma kanunun 5’nci Maddesi’ne gereği, Belediyemizden çevre sağlığı ve fen birimlerinden de oluşacak mühendis veya teknisyen kadrolarında görev yapan teknik personelden İdare Kurulu şekillenecek. Ayrıca Komisyon da Gemi Sürvey kurulu uzmanı da yer alacak. Ulaştırma Bakanlığı’ndan teknelerin kütük kayıtlarını kontrol altında tutacak gerekli yetki ve ruhsatı aldık.”

“TEKNE SAYISI DAHA SONRA BELİRLENECEK”

Tekne sayısının önümüzdeki süreçte belirleneceğini ifade eden Başkan Kusen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışmaları Valiliğimizin de görüşleri doğrultusunda sürdürüyoruz. Bir yer de turizm sezonu için teknecilik bizim için bir başlangıç noktası olacak. Korona virüsü salgını nedeniyle bu yıl tüm sektörlerde olduğu gibi turizmde de arzu edilen bir tablo olmayacak ama biz ilk kez turizme yönelik yapacağımız çalışmaların ilkine başlayacağımız teknecilik, yeni Hasankeyf’in yerleşim birimine katkı sağlayacak. İlk etapta tekneleri kontrol altına alacağımız kütük kayıtlara ağırlık vereceğiz. Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminin bulunduğu kıyıda iki liman tamamlandığında, teknecilik faaliyetleri de hızlanmış olacak. Su seviyesi baraj alanında her geçen gün yükseliyor. Eski yerleşim birimindeki yüksek bina yoktu. Mevcut binaların üzerine en azından 10 metre su daha gelecek.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim