• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Güzelbahçe Barınağı'nın temeli atılıyor

Güzelbahçe  Barınağı'nın temeli atılıyor
Bakan Binali Yıldırım bugün İzmir'in en büyük, Ege Bölgesi'ninse sayılı barınaklarından biri olacak Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nın temelini atacak. 200 tekne kapasiteli barınak, 25 milyon lira yatırımla iki yılda tamamlanacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli programlara katılmak üzere iki günlük ziyaret için bugün İzmir'e gelecek. Bakan Yıldırım bugün İzmir'in en büyük, Ege Bölgesi'ninse sayılı barınaklarından biri olacak Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nın temelini atacak. 200 tekne kapasiteli barınak, 25 milyon lira yatırımla iki yılda tamamlanacak.

İlk olarak Türkiye'nin en modern ceza infaz kurumlarından biri olan, Yeni Şakran'daki İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nü ziyaret edecek. Aynı gün, görme engellilerin gidecekleri adreslere güvenli ve hızlı ulaşmasını sağlayan "Gören Göz" cihazlarının İzmir'de dağıtımı için Narlıdere Huzurevi'nde düzenlenen törene katılacak. Ayrıca şehrin en büyüğü olacak Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nın temelini atacak.

İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de dağıtımı başlatılacak Gören Göz cihazları, 500 kişiye verilecek. Türk mühendisler tarafından dünyada ilk defa tasarlanan projede kullanılacak cihazların üzerinde, Brail alfabesiyle İngilizce (qwerty) klavye bulunacak. Deneme aşaması tamamlanan cihazlara, tanımlanabilecek adreslerin yanısıra eczane, hastane, kamu binaları ve acil durum merkezlerinin yerleri de yüklenecek. Varılmak istenen noktayı sesli uyarılarla en kısa ve uygun şekilde tarif edecek cihaz, görme engellilerin hem gözü hem kulağı olacak. Ayrıca cep telefonu ve bilgisayar olarak kullanılabilecek. Bluetooth özelliği de bulunan cihaz, görme engellilerin belirledikleri noktalarda buluşmasını ve birbirleriyle haberleşmesini de sağlayacak.

25 MİLYON LİRALIK BALIKÇI BARINAĞININ TEMELİ ATILACAK

Bakan Yıldırım, daha sonra Güzelbahçe'ye geçecek. Burada İzmir'in en büyük, Ege Bölgesi'ninse sayılı barınaklarından biri olacak Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nın temelini atacak. 200 tekne kapasiteli barınak, 25 milyon lira yatırımla iki yılda tamamlanacak. Profesyonel balıkçılara modern barınak şartları sağlayacak projede, 775 metre uzunluğunda mendirek bulunacak. Balıkçı teknelerinin bakım onarımlarına imkan veren çekek alanı da yer alacak.

Bakan Binali Yıldırım, ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek Büyükelçiler Konferansı için İzmir'e gelen büyükelçiler onuruna düzenlenen akşam yemeğine katılacak. Konferans, pazar günü Swiss Otel'de başlayacak. İlki 2008 yılında yapılan konferansta, uluslararası ilişkilere ve dış politikaya ilişkin genel durum tespiti yapılacak. Geleceğe yönelik stratejiler belirlenirken dış politikanın uygulanmasında rol oynayan diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlanması görüşülecek. Konferansta Yıldırım'ın yanısıra Brezilya ve İsveç Dışişleri bakanları da konuşacak.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim