• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Güney Kore’den yeni deniz platformu projesi

Güney Kore’den yeni deniz platformu projesi
Hanwha Ocean tarafından tasarlanan ve birçok farklı insansız sistemi tek bir gövdede bir araya getiren Ghost Commander, Seoul’de organize edilen ADEX 2023 Fuarı’nda tanıtıldı.

Güney Kore merkezli savunma sistemleri geliştiricisi olan Hanwha Ocean şirketi, ADEX 2023 fuarında yeni bir deniz platformu projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Navy Recognition tarafından yapılan habere göre şirket tarafından tasarlanan konsept Ghost Commander (Hayalet Komutan) olarak adlandırılmakta ve farklı unsurları bir arada bulundurmakta.

Ghost Commander, günümüz deniz sistemleri koşullarında birden fazla sistem ve birim ihtiyacının tek bir platformda bir araya getiriyor. Gelecekteki muharebe ve savunma ihtiyaçlarına göre bir girişim olarak tasarlanan Ghost Commander, insansız sistemlere ve gelecekteki askerî teknolojilere yönelik artan ihtiyaçları öngörüyor. Ghost Commander, insansız bir gemi tasarımı olup; hava, su üstü ve su altı insansız birimlerin konuşlandırılmasına olanak tanımakta olup üç konsept modeli kapsıyor. Bunlar 16.000 tonluk ana gemi, 5.000 tonluk ikincil gemi ve 3.000 tonluk denizaltı olarak tasarlanmıştır.

1-478.jpg

Güney Kore’nin başkenti olan Seoul’da düzenlenen ADEX 2023 Fuarın’da ise 16.000 tonluk ana gemi sergilendi. 200 metrelik uzunluğa ve 25 deniz milini aşan hıza ulaşabilen ana gemi, insansız komuta ve kontrol gemisi olma özelliğinde. Gemide çeşitli tehditlere karşı modern, yüksek güçlü bir lazer silah sistemi de bulunuyor. Ayrıca gemi, farklı görev tanımları için büyük bir İHA filosunu beraberinde taşımakta. Henüz ön konsepti yapılan gemide saldırı için 6 adet sabit-kanat ve keşif görevleri için 6 adet İHA bulunmakta. Ayrıca saldırı için 48 adet kamikaze İHA ve bir diğer 48 adet kamikaze drone; İHA önleyici olarak konuşlandırılıyor.

Farklı sistemleri barındıran ana gemide, İHA’ların hızlı bir şekilde konuşlandırılması için kısa mesafeli kalkış sağlayan elektrikli mancınık sistemi bulunmakta. Gemide İHA sistemleri haricinde su yüzeyinde keşif için 4 adet insansız deniz aracı, 6 adet çok amaçlı modüler tipte İDA ve 3’ü muharebeye hazır olmak üzere toplam 8 adet insansız sualtı aracı bulunmakta. Farklı insansız sistemlerin aynı anda kontrol edilebilmesi için de ek bir harita sistemi bulunmakta. Bu sistem, gerçek zamanlı operasyonel bilgiler sunan gelişmiş bir 3 boyutlu operasyon alanı haritalama sistemidir.

2-448.jpg

İnsansız sistemlerin konuşlandırılması, gemide daha az mürettebatın bulunması ve dolaylı olarak daha az yaşam destek sistemleri ve diğer insan odaklı sistemlerin bulunması demek. Bu durum mürettebatla ilgili masrafların azalması ve uzun vadede işletme ve bakım maliyetlerinin düşmesine fayda sağlayabilir. Ayrıca insansız sistemleri ana merkezine koyan bu proje, sürekli olarak çalışmasıyla daha verimli olabilir. Ayrıca bünyesindeki farkı insansız sistemlerin konuşlandırılmasıyla yeni muharebe stratejileri geliştirilebilir.(Defenceturknet)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim