Çin ve Filipinler, Güney Çin Denizi'ndeki ihtilaflı bölgede alabora olan kargo gemisi için seferber oldu. 21 Filipinli mürettebat için arama kurtarma çalışması başlatıldı. İki kişinin öldüğü öğrenildi.
Çin ve Filipinler, Güney Çin Denizi'ndeki ihtilaflı Scarborough Sığlığı yakınlarında tehlike sinyali veren bir yük gemisi için arama kurtarma operasyonu başlattı.
Çin Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamada gece saatlerinde yabancı bir yük gemisinin Scarborough Sığlığı çevresinde alabora olduğuna dair ihbar alındığı ve bunun üzerine bölgeye iki gemi sevk edildiği bildirildi.
Çin devlet televizyonu CCTV'nin Çin ordusu kaynaklarına dayandırdığı habere göre şimdiye kadar 17 kişi kurtarıldı ancak kurtarılanlardan ikisi daha sonra yaşamını yitirdi.
DEMİR YÜKLÜYMÜŞ
Filipinler Sahil Güvenliği de kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirterek iki gemi ve iki hava aracının görevlendirildiğini bildirdi.
Filipinli yetkililere göre Singapur bandıralı gemi, demir cevheri taşıyordu ve Çin'in güneyindeki Yangjiang kentine gidiyordu. Gemideki 21 Filipinli mürettebattan 10'unun bölgeden geçen Çin Sahil Güvenliği gemisi tarafından kurtarıldığı aktarıldı.
DENİZ HABER AJANSI

































