• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Gümüldür Balıkçı Barınağı için ÇED süreci başladı

Gümüldür Balıkçı Barınağı için ÇED süreci başladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gümüldür’deki mevcut balıkçı barınağının yenilenmesi için ÇED sürecini başlattı.

Menderes Belediyesi Gümüldür Mahallesi, mevcut balıkçı barınağının yenilenmesi için harekete geçti. Belediye mevcut balıkçı barınağını yenilemek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED süreci için başvuruda bulundu. Bakanlık proje için ÇED sürecini başlattı.

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, “Proje için Menderes Belediyesi 189 bin 306 TL bedel belirledi. Proje alanı içerisinde yer alacak ana dalgakıran ortalama 204 metre uzunluğunda ve 2,9 metre derinliğinde, ikinci dalgakıran 90 metre uzunluğunda ve 2,54 metre derinliğinde, çekek yeri ise toplam 312 metre uzunluğunda ve 1,5 metre derinliğinde planlandı. Gümüldür Balıkçı Barınağı imar planı onama sınırı ise toplam 33 milyon 497 bin 433 metrekare olarak belirlendi.” denildi.

Projede neler var?

Proje kapsamında yapılacak işlemler için ise şu açıklama yapıldı:

“Proje kapsamında mevcut durumdaki iki adet dalgakıranın sağlamlaştırılması ve ana dalga kıranın uzatılması, çekek yeri, kayık bakım alanı, rekreasyon alanı ve otopark alanlarının da zemin iyileştirmeleri yapılarak gerekli olan alanlara betonarme zemin yapılması planlanmıştır. Bahse konu çalışmaların inşaat aşaması tamamlanmış durumdadır. Dolayısı ile projenin inşaat aşaması olmayacaktır. Sadece proje alanı içerisinde peyzaj düzenlemeleri işi yapılacaktır. Proje kapsamında herhangi bir dip tarama faaliyeti gerçekleştirilmemiş olup, toplamda yaklaşık 384.014 ton dolgu malzemesi ve yaklaşık 450,5 m3 hazır beton kullanılmıştır. Balıkçı barınağının tekne kapasitesi 65 kayık/tekne olup, çalışacak personel sayısı ise iki kişi olacaktır. Balıkçı tekneleri ve barınakta görevli olarak çalışacak olan personel sosyal ihtiyaçlarını kayık bakım alanından karşılayacaktır. Söz konusu alanda atıksu ve kullanım suyu için altyapı şebekesi bulunmaktadır.

Proje alanında oluşacak katı atıklar, özel atıklar, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların bertarafı sağlanacak, deniz ve karada alıcı ortama sıvı ve katı atımı kesinlikle yapılmayacaktır. Proje alanı kıyı kenar çizgisinin deniz bölümünde konumlanmış olup, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda turizm kullanım alanlarından “tercihli kulanım alanları” kapsamında kalmaktadır. 1/25.000 Ölçekli İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Tevsii Gümüldür Kesimi Çevre Düzeni Planı’nda ise yine turizm kullanım alanlarından “günübirlik turizm alanı” kapsamında kalmaktadır.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim