• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

‘Gümrük Müşavirliği Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını’ adlı webinar gerçekleştirildi

‘Gümrük Müşavirliği Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını’ adlı webinar gerçekleştirildi
“Gümrük Müşavirliği Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı webinar Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve DEFMED işbirliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin çevrim içi etkinlikleri kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFMED) ile ortaklaşa gerçekleştirilen “Gümrük Müşavirliği Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” webinarı COVID-19 Pandemisi dolayısıyla çevrimiçi olarak DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar moderatörlüğünde gerçekleşti.

Gümrük müşavirliği mesleğinin gerekleri, ihtiyaçları ve geleceğinin konuşulduğu ve açılış konuşmasını Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci’nin yaptığı webinara Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök, İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Dalay ve Gümrük Müşaviri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunu Ziya Akgün konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasında sözlerine göreve yeni başlayan Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök’ü tebrik ederek başlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, pandemi sebepli zorlu koşulların en yakın zamanda geçmesi temennisi ve bu dönemde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak oturumu başlattı.

Seminerin moderatörü Orçun Erbayraktar, sözlerine Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünün gümrük müşavirliği için kabul edilen bölümler arasına eklenmesi hususunda verdikleri mücadelenin mutlu sona ulaştığı müjdesini vererek başladı ve destek verenlere teşekkür etti.

Gümrük görevlileri ile gümrük müşavirlerini bir elmanın iki yarısı olarak tanımlayan Mehmet Enver Kök, gümrük iş ve işlemlerini canlı ve hızlı ve eş zamanlı reaksiyon gerektiren bir kurum olarak niteledi. Gümrük kavramının varlık sebebini anlatan Kök, gümrük iş ve işlemlerinin bir bütün olduğunu vurguladı. 

Seminerde ikinci konuşmacı İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Dalay idi.

“Gümrük Müşavirliği Mesleği ve Geleceği” başlıklı sunumunu arz eden Dalay, gümrük müşavirliği mesleğinin özellikleri, gerektirdikleri, görev ve sorumluklarından bahsetti.

Son konuşmacı olarak söz alan Gümrük müşaviri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunu Ziya Akgün, “Sonsuza Kadar Yaşayacak Meslek Gümrük Müşavirliği” isimli sunumunu arz etti. Akgün, mesleğin tarihi ile başlayan sunumunu “geleceği sizler belirleyeceksiniz” sözleriyle noktaladı.

Soru-cevap şeklinde devam eden seminer, konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdimi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci’nin kapanış konuşmaları ile sona erdi.

Gümrük Müşavirliği Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını Semineri’nin Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Youtube kanalını takip ederek tekrar izlenebileceği bildirildi.

webinar_1-001.jpgwebinar_2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim