• BIST 12433.5
  • Altın 6919.2
  • Dolar 43.7146
  • Euro 51.8758
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

GSD 3, kuru yük gemisi satın aldı

GSD 3, kuru yük gemisi satın aldı
GSD Holding, Hollanda merkezli bağlı ortaklığı GSD Shipping B.V. bünyesindeki Malta’da kurulu GSD 3 Limited üzerinden bir adet ultramax tipi kuru yük gemisi alım kararı aldı.

GSD Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, denizcilik alanındaki yatırımlarını sürdürdüğünü bildirdi. Açıklamaya göre, şirketin sermayesinin tamamına sahip olduğu Hollanda merkezli bağlı ortaklığı GSD Shipping B.V. çatısı altında faaliyet gösteren Malta’da kurulu GSD 3 Limited tarafından bir adet ultramax tipi kuru yük gemisi satın alınmasına karar verildi.

Ultramax segmenti gemiler, yaklaşık 60-65 bin DWT taşıma kapasitesiyle kömür, tahıl, cevher ve çeşitli dökme yüklerin taşınmasında yaygın olarak kullanılıyor. Bu segment, hem liman erişim esnekliği hem de operasyonel verimlilik açısından armatörler tarafından tercih ediliyor.

Söz konusu yatırımın, GSD Holding’in filo yenileme ve büyütme stratejisi doğrultusunda atılan adımlardan biri olduğu değerlendirilirken, geminin teslim tarihi ve finansman detaylarına ilişkin ek bilginin ilerleyen dönemde paylaşılabileceği ifade ediliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim