• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Greenpeace gemisi Ege Denizi'ndeydi

Greenpeace gemisi Ege Denizi'ndeydi
Greenpeace örgütüne ait Arctic Sunrise gemisi Yunanistan’ın Kiklades adalarındaki Yunan denizinin ve bu denizlere bağlı insanların korunması hedefiyle çalışmalarına başladı.

Greenpeace örgütüne ait Arctic Sunrise gemisi Yunanistan’ın Kiklades adalarındaki Yunan denizinin ve bu denizlere bağlı insanların korunması hedefiyle 28 Mart tarihinde çalışmalarına başladı.

Greanpeace’in Artic Sunrise adlı gemisi Avrupa turu çerçevesinde Yunanistan’a gelirken, önümüzdeki dönemde AB tarafından onaylanması beklenilen Ortak Balıkçılık Politikası öncesi sürdürülebilir bir balıkçılık için mücadele veren küçük sahil balıkçılarıyla Greecpeace yetkilileri ittifak kurmayı hedefliyorlar.

Her on yılda bir Avrupa Parlamentosu tarafından revize edilen Ortak Balıkçılık Politikası’nın Haziran ayında oylamaya sunulması beklenirken, küçük balıkçılar için gerek denizlerin gerekse de mesleklerinin korunmasını sağlayacak özel önlemlerin alınması açısından Ortak Balıkçılık Politikası önemli bir fırsat teşkil ediyor.

Kathimerini gazetesine konuşan ve Azınlıkça Online ekibi tarafından açıklamaları Türkçeye çevrilen Greenpeace sorumlusu “Denizlerde aşırı avlanma, denize zarar verilmesi ve denizdeki rezervlerin azalması, mevcut mevzuatın değişmesini zorunlu kılıyor. Mevcut Ortak Balıkçılık Politikası, endüstriyel balıkçılığın ve büyük av gemilerinin lehinedir” dedi.

Avrupa genelindeki balıkçıların %80’inin küçük sahil balıkçıları, geriye kalan %20’sinin ise endüstriyel balıkçılığın oluşturduğu tahmin edilirken, çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace yetkilileri denizlere en büyük zararı endüstriyel balıkçılığın verdiğini kaydediyorlar.

Greenpeace ile sahil balıkçılarının ittifakı on binlerce vatandaş tarafından da destek görürken, çevre dostu birçok vatandaş balıkçılık konularından sorumlu Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Tsaftaris’i denizlerin korunması için tek fırsat olan Ortak Balıkçılık Politikası’nın köklü revizyonuna gidilmesi fırsatını değerlendirmeye davet ediyorlar.

Greenpeace örgütüne ait Arctic Sunrise gemisinin Yunanistan turu 28 Mart’ta Andros adası ile başlarken, Greenpeace üyeleri daha sonra "Kiklades adalarında balıkçılığın bugünü ve yarını” adlı panele destek vermek amacıyla Paros’a hareket ettiler. Etkinliğin ardından Tinos ve Siros adalarına da giden Greepeace gemisi, hafta sonu Pire limanındaki Flisvos marinasına demir attı. Yunanistan’dan dün ayrılan Arctic Sunrise gemisinin Avrupa turuna devam etmesi bekleniyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim