• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Green & Black Denizcilik'e Köstebek Operasyonu düzenlendi

Green & Black Denizcilik'e Köstebek Operasyonu düzenlendi
Green & Black Denizcilik, bazı çalışanların şirketi zarara sokmaya çalıştıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dökme tehlikeli sıvı kimyasal hammadde taşımacılığında Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız aracılık şirketi olan Green & Black Denizcilik firması, bazı çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. Firmadan yapılan açıklamada, 7 çalışanın şirkete yönelik olumsuz eylemleri nedeniyle sözleşmelerinin feshedildiği belirtildi.

Green & Black Denizcilik, Avrupa Petrokimya Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Odası üyesi olan ve 15 yılı aşkın tecrübesi ile Amerika’dan Avrupa’ya, Çin’e, Hindistan’a uzanan dünyanın önde gelen ‘trading house’larına hizmet veren ve lojistik çözümler üreten bir şirket olarak dikkat çekiyor.

Şirket çalışanlarının şirkete zarar verme amacına yönelik bu eylemlerinin şirketin eski bir üst düzey çalışanıyla birlikte organize edildiği, hızlı şekilde alınan aksiyon ve tamamen gizlilik içinde gerçekleştirilen iç denetim ile şirketin faaliyetlerinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçildiği söyleniyor.

Konu ile ilgili bazı çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması sonucunda savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

ŞÜPHELİLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturma kapsamında İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan eş zamanlı operasyonda şüpheliler A.F., B.Ö., D.S. ve M.B.B.’nin ev adreslerine yapılan baskınlar sonucunda bulunan dijital materyallere el konuldu.

GEMİ BROKERLERİ DERNEĞİ DE BİLGİLENDİRİLDİ

Green & Black Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mükremin Altuntaş, ayrıca Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Dinçel’e de bir yazı göndererek yaşanan durumu anlattı ve son bilgileri paylaştı.

Green & Black Denizcilik’ten Mükremin Altuntaş imzasıyla Gemi Brokerleri Derneği’ne gönderilen yazı şöyle denildi:

“Sayın Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Orhan Semih Dinçel,

Gemi brokerliği mesleğinin gelişimi ve uluslararası standartlara ulaşması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Gemi Brokerleri Derneği Başkanı olarak sizi, şirketimizin bazı çalışanlarına yönelik aldığımız karar hakkında bilgilendirmek isteriz.

Green & Black Denizcilik çalışanlarından A.F., B.Ö., D.S., M.B.B, B.C.Ç., H.Y. ve A.S.’in hukuka aykırı olarak şirketimiz faaliyetlerine yönelik eylemleri nedeniyle iş sözleşmelerinin feshedildiği bilgisini sizlere sunarız.  Söz konusu kararı, şirketimiz avukatları ve dijital adli tıp uzmanları tarafından tam bir gizlilik içinde gerçekleştirilen iç denetimler sonucu aldık.

Gemi brokerliği mesleğini ilgilendiren tüm konulara titizlikle eğilen derneğimizin Başkanı olarak sizi temin ederiz ki; şirket bünyesinde yapılan iç denetimler, şirket üst düzey yetkililerinin gözetim ve denetiminde yapıldı; herhangi bir şekilde iş ortaklarımızın, müşterilerimizin bilgileri ifşa edilmedi.

Konuya ilişkin soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Gemi Brokerliği mesleğinin sorumluluğunu üstlendiğiniz için Başkanımız olarak, sizi tüm gelişmelerle ilgili bilgilendirmeyi borç biliriz. Ayrıca, Gemi Brokerleri Derneği’nin öncülüğünde sektörde çalışanlara yönelik etik ve ahlaki kurallar oluşturulması açısından da mesleki bilgilendirme ihtiyacı duyduğumuzu belirtmek isteriz.

İlginiz ve sabrınız için teşekkür ederiz.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim