• BIST 9551.8
  • Altın 2480.293
  • Dolar 32.4872
  • Euro 34.5618
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 28 °C

Gölcük Tersanesi’ne alınacak 94 kişi için mülakat 19 Ekim’de başlıyor

Gölcük Tersanesi’ne alınacak 94 kişi için mülakat 19 Ekim’de başlıyor
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak, Gölcük Tersanesi’ne alınacak olan 94 işçi için 376 adayın belirlendiğini ve adayların 19 Ekim tarihi itibariyle mülakata gireceklerini, mülakatlar sonucu belirlenecek olan 94 işçinin Gölcük Tersanesi’nde iş başı yapacağını açıkladı.

Türk Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak, yaptığı açıklamada “2020 yılı Temmuz ayında İŞKUR üzerinden ilana çıkan işçi alımı sonucu başvuruda bulunan adaylar arasından seçilen 376 adayın 19 Ekim itibariyle mülakatları başlayacak” dedi.

Gökbayrak, “Mülakatlar sonucu 94 farklı branşlarda işçi arkadaşlarımız Tersanede işe başlayacak. Mülakatlarımız yaklaşık 2 hafta sürecek. İki haftadan sonra İstanbul ve İzmir’de de mülakatlar devam edecek. Tersaneye işçi alımının devam etmesi için hem Tersaneler Genel Müdürlüğü (TGM) hem  Milli Savunma Bakanlığı’na hem de Deniz Kuvvetleri’ne müracaatlarımızı yaptık.  Seneye bu alınan işçilerin fazlası alınması gerekiyor ki emekli olan işçilerimizin yerine en az iki katı işçi alınmalı ki Tersanemizdeki açığımızın kapatılması için müracaatlarımızı yaptık” açıklamasını yaptı.

Kardeş ülkemiz Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşta her zaman Azerbaycan’ın yanında olduklarını ifade eden Başkan Gökbayrak, “ Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşta MSB çalışanları ve Türk Harb-İş Sendikası çalışanları, tüm kurumlarımız, sendikamız hep beraber bizde Ermenistan’ın yapmış olduğu bu hain saldırıyı kınıyoruz. Ekip olarak her zaman kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduğumuz belirtiyoruz” dedi.

“İşçi arkadaşlarımız Foça ve Aksaz’da ki gemilerle alakalı sıkıntılarda asker gibi 24 saat zaman gözetmeksizin çalışıyorlar”

Başkan Gökbayrak son olarak, “Pandemi sürecinde  Akdeniz’de yaşanan yoğunluktan dolayı tüm işçi arkadaşlarımız dönüşümlü İzmir, Foça ve Aksaz’a gidiyorlar. İşçi arkadaşlarımız Foça ve Aksaz’da ki gemilerle alakalı sıkıntılarda asker gibi 24 saat zaman gözetmeksizin çalışıyorlar. Orada hem pandemiden dolayı hem de bu Akdeniz’in doğasından kaynaklanan sıkıntılardan dolayı arkadaşlarımız dediğim gibi 24 saat bir asker şartlarında çalışıyorlar. Ben hepsine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda da Akdeniz’de sıkıntılarımızı çözeriz. Hem ülkemiz hem bizler daha  rahat ederiz” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim