• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 26 °C

Gökçeada 1 gemisi, yeni renkleriyle yeniden Çanakkale’ye döndü

Gökçeada 1 gemisi, yeni renkleriyle yeniden Çanakkale’ye döndü
Gestaş filosundaki Ro-Ro tipi Gökçeada 1 gemisi, yeni renkleriyle Çanakkale’ye geri döndü. Baştan aşağı yenilenen Gökçeada 1 gemisi, Kabatepe-Gökçeada seferlerine önümüzdeki hafta içerisinde yeniden başlayacak.

2020 yılının son aylarına doğru başlayan tersane programı doğrultusunda Gestaş filosundaki 4. geminin de bakım/tutum çalışmaları tamamlandı.

2008 yılından bu yana Gestaş filosunda yer alan Gökçeada 1 gemisindeki en belirgin değişiklik, yeni renkleri oldu. Filodaki diğer gemiler gibi kurumsal renklere bürünen Gökçeada 1 gemisinin beyaz gövdesi üzerinde gökkuşağı renklerini temsil eden farklı renklerde çizgiler yer alıyor.

YOLCULARIN EMNİYETİ ÖN PLANDA

İki hafta süreyle Yalova’da tersanede kalan Gökçeada 1 gemisinde yenilenen dış yüzü dışında emniyetli ve konforlu seyir için bir takım iyileştirmeler gerçekleştirildi.

Tüm teknik aksamlar bakımdan geçerken ana makine ve jeneratörlerinin onarımları ve kontrolleri yapıldı. Kondisyonu düşen kısımların sac değişimleri yapılırken araç ve yolcu güvertede epoksi boya uygulaması gerçekleştirildi

Yolcu güvenliği açısından kayma vakalarını önlemek amacıyla zeminde ve merdiven gibi yolcuların sıklıkla kullandığı alanlarda kaymaz sac uygulamaları yapıldı. Yolcu ve yaşam mahallerindeki koltuklar ve tüm gereçlerin eksiklikleri giderildi, tam randımanlı çalışır hale getirildi. Elektrik panoları ve sistemleri, pervane bakım ve testleri standartlara uygun şekilde gerçekleştirildi.

SALON CAMLARI YENİLERİYLE DEĞİŞTİ

Gemi üzerindeki yenilemeler, yolcuların beklenti ve ihtiyaçlarına göre gerçekleştirilirken yolcuların en çok değişiklik istediği konu, zamanla görüşü azalan yolcu salonu camlarıydı. Yolcularımızın talebi doğrultusunda yolcu salonu camları tamamen yenileriyle değişti.

Zamanla iki cam arasına deniz suyu kaçmasına engel olmak amacıyla farklı bir cam tipi kullanıldı. Yine yolcularımızın beklentileri doğrultusunda; özellikle yaz aylarında dış alanda daha rahat bir yolculuk edebilmeleri ve daha geniş alan kullanabilmeleri adına, açık yolcu güverte alanları genişletildi. Dış aydınlatmalar led aydınlatmalarla değiştirildi. 

ÇOCUKLAR İÇİN DAHA YENİ OYUN SALONU

Gökçeada-Kabatepe hattında sefer yapan geminin bir sefer süresi, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürüyor. Bu da yolcuların, gemi üzerinde ciddi bir zaman geçiriyor olması anlamına geliyor. Özellikle çocuk yolcuların keyifli bir yolculuk geçirmeleri amacıyla geçtiğimiz yıllarda geminin yolcu salonuna monte edilen çocuk oyun salonu tamamen yenilendi, daha hijyenik ve çocuklar için daha kullanışlı bir hale getirildi.

YOLCU TUVALETLERİ ELDEN GEÇİRİLDİ

Geminin yolcu tuvaletleri de bakım/tutum çalışmaları kapsamında elden geçirildi. Tuvalet kapı kasaları değişirken zemin fayanslarıyla da tamamen yenilendi. Tüm tuvaletlere daha hijyenik paslanmaz sıvı sabunluklar monte edildi. Zarar gören lavabo, musluk ve klozetler yenileriyle değiştirildi.

Baştan aşağı yenilenen Gökçeada 1 gemisi, Kabatepe-Gökçeada seferlerine önümüzdeki hafta içerisinde yeniden başlayacak.

gestas_1-009.jpggestas_2-008.jpggestas_4-003.jpggestas_3-006.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
AHMET
07 Ocak 2021 Perşembe 18:26
18:26
EMEĞİ GEÇEN HERKESİN ELİNE SAĞLIK ŞAHANE OLMUŞ
88.227.59.39
mustafa özülker
07 Ocak 2021 Perşembe 15:48
15:48
Eskiden böyle şeyler olur muydu ? Aida filan gibi gemiler öyle boyanmasaydı biz de böyle yapar mıydık ? Herşey taklit.
Özgün birşey de pek yok. Bize özgün geleni de Çanakkale Köprüsü'ne takke gibi top simgesi yapmak. Geminin dizaynı da berbat. Bunu bir ortaokul veya lise öğrencisi bile çizebilir. Estetik anlayışına bakın hele bir.
77.181.92.188
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim