• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Global Ports Holding, ‘Turizm Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü

Global Ports Holding, ‘Turizm Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü
Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, Akdeniz Turizm Vakfı tarafından ödüllendirildi. Vakfın düzenlediği Malta Zirvesi kapsamında dağıtılan ödüllerde Global Ports Holding COO'su Stephen Xuereb Turizm Sürdürülebilirlik Ödülü’nü şirket ve kendisi adına aldı.

Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH) Akdeniz Turizm Vakfı tarafından Turizm Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü. Düzenlenen ödül töreninde sürdürülebilir turizm konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle Global Ports Holding COO'su Stephen Xuereb’e kendisi ve şirket adına ödülü takdim edildi.

Akdeniz Turizm Vakfı tarafından ‘Akdeniz Beyni: İş Araştırma ve İnovasyon Ağı’ ana temasıyla düzenlenen Malta Zirvesi, 31 ülkeden, binden fazla turizm, seyahat ve konaklama liderlerini bir araya getiriyor. Dünyanın dört bir yanından turizm, seyahat ve konaklama sektörlerinin önde gelenlerinin yanı sıra çeşitli devlet adamlarını bir araya getiren Malta Zirvesi kapsamında düzenelenen gala gecesinde Global Ports Holding COO'su Stephen Xuereb’e Malta Cumhurbaşkanı Dr. George Vella tarafından ödülü takdim edildi. Gala gecesinde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da ödül alanlar arasında yer aldı.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZI HER GEÇEN GÜN ARTIRIYORUZ’

Sürdürülebilir turizm girişimleri için bu ödülü almanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Global Ports Holding COO'su Stephen Xuereb, “Bu ödül 14 ülkedeki 26 limanımızda, Global Ports Holding’i daha da ileri taşımak için çalışan tüm ekip arkadaşlarımın katkısı sayesinde kazanıldı. Portföyümüzde bulunan Kuşadası ve Bodrum limanları Green Port kategorisinde sertifika sahibi olup Kuşadası, Bodrum ve Barcelona limanları ESPO (Avrupa Deniz Limanları Organizasyonu) EcoPorts tarafından Yeşil Liman Uygulamaları bünyesinde yer alıyor. 2020 yılında GHG Protokolüne göre lokasyon bazlı yaklaşımla hesaplanan kapsam 1 ve kapsam 2 emisyonlarımızın toplamı bir önceki yıla kıyasla yüzde 51 azaldı. Sürdürülebilirlik adına her geçen gün çalışmalarımızı artırıyoruz” dedi.

Öte yandan Stephen Xuereb, Malta Zirvesi kapsamında düzenlenecek olan turizm destinasyonlarının kendilerini nasıl yeniden icat ettiği konusundaki liderler forumunda panelist olarak yer alacak. Forumda bakanlar, turizm kurulları yöneticileri, politika yapıcılar ve belediye başkanları, turizm politikasının önümüzdeki on yıl içinde giderek daha sağlıklı bir kalite ve nicelik karışımına dayanan bir büyüme senaryosuna en iyi nasıl kaydırılacağını değerlendirecek.

Ayrıca zirvede, Akdeniz Turizm Vakfı’nın düzenleyeceği bir sonraki etkinlik olan Med Tourism Forum’un ekim ayında Bodrum’da düzenleneceği açıklandı.

global-1-002.jpgglobal-2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim